reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

a u nas z jedzeniem jest tak:))

około 9-100ml sinlac lub inna kaszka zmieszany z misiowym jogurcikiem-czasem zje a czasem nie, ale bez jogurtu nie przejdzie na 100 %
13- obiadek -30-100ml
16-100-120 ml mleko z 1 miarką sinlac
19- kąpanie i 120ml mleka z miarką sinlac
23- 120ml mleka z miarką sinlac
3-100-120ml mleka z miarką sinlac

między posiłkami daję jej jabłuszko, sok przecierowy marchew-jabłko, czasem wypije 100ml a czasem 5 łyków i tyle, widocznie jej się nie chce pić, jak w obiadku nie ma żółtka to czasem tez jej daje między posiłkami np. z ociupiną masełka:happy::happy::happy::happy::happy:

no ale u nas warunki to Hania dyktuje:)) pije Humane, innego mleka nie chciala:cool:

reklama
Pisałam co jadła Tina do tej pory...ale przez jakiś tydzień to za nią trafić nie mogę:confused2::confused2:,podam co dziś jadła.
  • 8 śniadanie 100 kaszki na gęsto
  • 13.20 kisiel z jabłka 50 ml
  • 16.30 obiad zupka 2 łyżeczki
  • 18 deserek 50ml musu banan jabłko
  • 20 150 ml mleka
  • 150 herbatki
Mam lekko dość chorób i niejedzenia:no::no::no:

Dziewczyny wasze dzieci tak pozno chodzą spać?:szok: Bo jak tak czytam te wasze plany dnia to aż nie wierze...
To ja nie wiem co jest z tym moim syneczkiem.:tak:
Mateusz od jakiegoś czasu zasypia bardzo wcześnie.A już po tej zmianie czasu to szczegolnie, za żadne skarby jego zegar biologiczny nie dał sie przestawić.
Jest godzina 17 z minutami, a on juz mi oczka trze piąstkami, ziewa, marudzi. A ok 18, czasem przed, czasem troche po zasypia i spi do ok 6 rano. Tak wiec po moim powrocie do domu nie mamy nawet okazji dłuzej sie razem pobawić itp:-(

Dziewczyny wasze dzieci tak pozno chodzą spać?:szok: Bo jak tak czytam te wasze plany dnia to aż nie wierze...
To ja nie wiem co jest z tym moim syneczkiem.:tak:
Mateusz od jakiegoś czasu zasypia bardzo wcześnie.A już po tej zmianie czasu to szczegolnie, za żadne skarby jego zegar biologiczny nie dał sie przestawić.
Jest godzina 17 z minutami, a on juz mi oczka trze piąstkami, ziewa, marudzi. A ok 18, czasem przed, czasem troche po zasypia i spi do ok 6 rano. Tak wiec po moim powrocie do domu nie mamy nawet okazji dłuzej sie razem pobawić itp:-(

mój Alex też wcześnie idzie spać i wstaje około 6.

gosiakma - to wszystko kwestia wyboru jak się dziecko ustawi ;-) - my nie lubimy wstawać o 6 bo jesteśmy nocne marki, a po powrocie z pracy chciałabym jeszcze trochę dzieci widzieć więc u nas chodzą spać przed 21 i śpią do około 8:tak:

reklama
No to wreszcie moja Tosia przestawiła się na jedzenie co 4 godzinki :-) I ja z mężem i Tosia ma wreszcie troszkę luzu bo tak była gonitwa co chwila z jedzeniem albo piciem. Teraz od wtorku jej dzień z jedzonkiem wyglada tak:

• 8-8:30 - kaszka gęsta z 60 g owoców - wychodzi ok. 170 tej kaszki ale zjada ok 130-140
  • 12:30 - obiadek z mięskiem 130 g. niestety woli "państwowe" niż mamusi:eek: może Jej sie to później zmieni.
  • 14:30 - pozostałą część owoców ok. 60-70 g.
  • 17 - mleczko 140-150 ml.
  • 20 - mleczko 150-160 ml.
  • 2-3 - mleczko 150-160 ml.
no i teraz wypija ładnie herbatkę tak ok. 150-180 ml. Soków narazie nie lubi. Co jakiś czas próbuję żeby się przyzwyczaiła ale na razie bez skutku.

Mam nadzieję, że się Jej utrzyma ten rozkład:-)

A ze spaniem to Tosia chętnie już o 19 usnęłaby ale ją kładziemy o 20:00 po mleczku i śpi z lekką pobudką na jedzenie w nocy do 8:00 rano. Wiec daje mi czy mężowi jak z Nią zostaje pospać :-) Ale to po zmianie czasu budzi się tak ok. 8:00 bo wcześniej to punkt 6:30 wstawała ale bawiła się sama w łóżeczku tak z godzinę a potem zaczynała marudzić.

Ostatnia edycja:
Do góry