reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

dziewczyny mam pytanie odnosnie wit.K

jak to jest---moje dziecko je moj pokarm i sztuczne mleko (bo ja mam za malo).Czy w takiej sytuacji mam mu podawac wit.K? bo ponos jak dzieci jedza sztuczne pokarmy to juz nie trzeba.zdania sa podzielone.A jak jest u Was?

PROSZE O ODPOWIEDZ:nerd::nerd::nerd:

reklama
Dziewczyny,czy pijecie herbatę koperkową wyłącznie z HIPPa,czy można też pić zwykłą ekspresową z kopru włoskiego?Może ta zwykła jest zbyt mocna?

A jeżeli chodzi o pępek,to moja Natasza pobiła rekord chyba-miesiąc się męczyłysmy,a jak juz odpadł,to i tak zostal malutki fragmencik i teraz czekamy na położną.Niech radzi,co z tym zrobić.

jak to jest---moje dziecko je moj pokarm i sztuczne mleko (bo ja mam za malo).Czy w takiej sytuacji mam mu podawac wit.K? bo ponos jak dzieci jedza sztuczne pokarmy to juz nie trzeba.zdania sa podzielone.A jak jest u Was?

mi położna powiedziała, że jeśli będę dokarmiać małego mlekiem w proszku to mam przestać dawać mu witaminę K, bo te mieszanki już ją w sobie zawierają :tak:

My witaminki konsultowaliśmy z pediatrą... mały jest tylko na piersi więc witaminkę K podajemy od skończonego 2 tyg
Natomiast mam wrażenie, że moja prawa pierś się bardziej wypełnia mlekiem. Z lewej mały musi popracować a prawą się zalewa i częściej musi robić przerwy na łykanie - macie może na to radę?

Natomiast mam wrażenie, że moja prawa pierś się bardziej wypełnia mlekiem. Z lewej mały musi popracować a prawą się zalewa i częściej musi robić przerwy na łykanie - macie może na to radę?
[/FONT][/QUOTE]

To już chyba taka uroda jest-ja tez tak mam i po prostu karmię wiecej z prawej piersi,ale nie wiem,czy w ten sposób nie napędzam dodatkowo laktacji.Jednak do tej pory jakoś sobie radzę z tym,nie miałam żadnego gwałtownego nawału ani zastoju,a karmię już miesiąc.

Ja byłam dzisiaj u pediatry i pytałam o tą wit. K bo też muszę córcię dokarmiać i powiedział ze w takim przypadku mamy juz jej nie podawać.

Częściej karm z lewej,to powinno się wyrównać bo jak szkodnik preferuje bardziej którąś pierś to tam jest więcej pokarmu, u ciebie jest to prawa.Spróbuj może pomoże a jak nie to nie mam pojęcia co ci doradzić:-(

Mi w szpitalu powiedziano ze muszę Marcelowi podawać witaminę K przez miesiąc czasu, bo karmie tylko i wyłącznie piersią. Natomiast jak się dokarmia pokarmem sztucznym to nie trzeba, bo mieszkanki już ja w sobie zawierają.

Dziewczyny,czy pijecie herbatę koperkową wyłącznie z HIPPa,czy można też pić zwykłą ekspresową z kopru włoskiego?Może ta zwykła jest zbyt mocna?
Ja pije koper włoski taki normalny z saszetek kupowany w zwykłym sklepie bądź aptece.
Pije 2 - 3 herbatki dziennie. Mi wszystkie zielska smakują wiec nie mam problemu z piciem tego wywaru.

Mi bardziej nabiera lewa pierś! Natomiast, co dziwne:eek:, prawa przecieka a lewa nie. Nie robię nic specjalnego z tą piersią. Przystawiam tak samo do prawej i lewej. Tylko przy lewej Marcel robi częściej przerwy podczas jedzenia na przełknięcie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie długości karmienia. Ile minut jedzą wasze dzieciaczki ?
Marcel intensywnie ssie pierś przez 8-10 min potem robi przerwę ( wiec zmieniamy pieluszkę ) następnie do dej samej piersi przykładam go jeszcze na jakieś 5-8 min. Potem zaczyna się kręcić i tylko cmoktać cyce, wiec już koniec jedzenia.
Jak jest u was ??

reklama
Bluebell my mielismy pelna dawke w szpitalu podana, wiec nie ma problemu

Co do jedzenia - Wojtas ma ostatnio spust jak odkurzacz, a wlasciwie mial przez ostatnie trzy dni, dzisiaj w koncu sie uspokoil i jemy "tylko" co dwie godziny...wczoraj to ze tak powiem nawet do kibelka nie mialam jak pojsc...:zawstydzona/y: a normalnie to jest tak - 10 - 15 minut ssania, potem sie zaczyna sciemnianie - patrzy na mnie i udaje ze ssie i je, a tak naprawde tylko ssie, albo zaczyna kimac. Wtedy zmieniamy papersiaka, a pozniej drugi cyc. I kolejne karmienie zaczynamy od tego cyca, na ktorym skonczylismy. Ale i tak prawy cyc jakby wiekszy i jak mlody zaczyna z niego ssac, to zaczyna z niego normalnie sie lac:baffled: a drugi na szczescie spokojnie czeka na swoja kolej:laugh2:

Do góry