reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

reklama
Na mojej ulotce jest napisane by zmywac :( może na maści jest inaczej? Ją mam krem.

A jaki chleb jecie? Podobno drożdży nie wolno jak się karmi i chleba na zakwasie. Jak u Was z chlebem?

Mam taką ochotę na mleko a polozna powiedziała by nie przesadzac. Można do szklanki dziennie i patrzec na reakcję dziecka... Ech...

I spacer dopiero pó 2 tyg.
Mam wrażenie zęba polozna była jakiejś starej szkoły :/
I z oczami nie pomogła. Ale na szczęście pediatrę mam mieszkająca pod sobą więc dziś ma nas odwiedzić ;) Uff.

Szkrabek, ja bym się już tym bepanthenem nie martwiła. Przede wszystkim i tak nic już nie poradzisz ;-) A poza tym przez te kilka godzin to większość kremu i tak się już wytarła w ubranie. No i myślę sobie, że taki krem do smacznych nie należy, więc wydaje mi się, że dziecko dałoby znać, że coś jest nie tak ;-) A skoro nie robiło awantury to albo kremu już nie było w ogóle albo tyle co kot napłakał.
Mnie poprzednia położna i pediatra w poradni patologii noworodka na Prokociumiu też mówiły, że pierwsze spacery to minimum dwa tygodnie po wyjściu ze szpitala. A wcześniej werandowanie, wietrzenie przy oknie otwartym na oścież. A to lipiec był :-) Ciepło. Nie wiem czy to stara szkoła czy coś innego, ale ja też odczekać chwilę zanim gdzieś się wybierzemy na dłuższy czas. Wcześniej albo będę właśnie wierzyć pobieranej Witka w pokoju, albo na balkon na kilkuminutowe sesje będę wystawiać.
A z pediatrą piętro niżej to masz luksus :tak:.

Witam. 22dniowy Dzidziuś Wiktoria i jej mama czyli ja :)
My kąpiemy się codziennie, chyba że późno wracamy do domu to opuszczamy. Ale po takiej kąpieli dzidziuś lepiej i dłużej śpi.
Juz karmimy się mm i jestem na etapie tabletek na zatrzymanie pokarmu.
Co do wychodzenia to 8doba życia i juz spacer 30minutowy. A było chłodno.

Młodemu odpadł kikut wczoraj. A dziś ma kropelke krwi na nim... Kurcze no ciągle coś :/
Jak u was pó odpadnieciu kikuta?

reklama
Do góry