reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Maja, byle teraz Laurunia nie poszla w drugim kierunku i nie obsrywała się aż po samą szyję jak niektóre panienki...:-D

reklama
Moja kuzynka w wieku 2 miesięcy miala 1 zęba. Takiego jak niemowlaki dostaja w okolicach 6 m-ca. Normalny, regularny kieł :-D
Dziś ma piękne biale zeby, więc ciesz się aniay - to może dobry znak?
Czy Oliwcia się jakoś śliniła? pchała rączki do buzi??

Dla Zuzki to najlepsza zabawa - pchać sobie lapki do buzi i przy okazji zaśliniać wszystko dookoła. Czy to normalne :confused:

Jak najbardziej normalne:tak: Moja Julia to jak pcha rączki do buzi to tak cmoka że aż na drugim końcu mieszkania ją słychać:-D

Dziewczyny, ja z lutówek, choć dzidzia moja styczniowa, bo się troszkę pospieszyła:-) . Czy macie jakieś dobre rady na ropiejące oczko. Przemywam solą fizj. , świetlikiem, a nawet tym kontrowersyjnym rumiankiem i nie wiodzę poprawy. po nocy oczko zaropiałe jak cholera, w dzień całkiem przyzwoicie. co można jeszcze zrobić, oprócz wizyty u okulisty?:sick:

Dziewczyny, ja z lutówek, choć dzidzia moja styczniowa, bo się troszkę pospieszyła:-) . Czy macie jakieś dobre rady na ropiejące oczko. Przemywam solą fizj. , świetlikiem, a nawet tym kontrowersyjnym rumiankiem i nie wiodzę poprawy. po nocy oczko zaropiałe jak cholera, w dzień całkiem przyzwoicie. co można jeszcze zrobić, oprócz wizyty u okulisty?:sick:

wizyta u waszego pediatry. jesli trwa to juz kilka dni to moim zdaniem trzeba jakies apteczne kropelki

witam wszystkich serdecznie;w styczniu21 urodzilam córeczke,Wiktorie.Mała po 3 tygodniach dostała wysypki na buzi i szyjce lekarz mówi ze to moze byc potówka a położna ze uczulenie.Komu wierzyć.:no:

Cześć Elka przeanalizuj produkty które jesz i wyklucz na jakiś czas te które mogą uczulać a jeśli wysypka nadal nie zniknie to znaczy , ze mogą to być potówki.:tak:

reklama
witam,mysle ze jest to alergia bo odkąd przestałam jeść jaki kolwiek nabiał to buzka wyglada lepiej.Położnamówiła zeby z tego zrezygnowac,choc jadłam to w minimalnych ilościach,była to moze szklanka mleka na tydzien i łyżka sera białego.Tyle ze synek jak byl mały to tez miał alergie na mleko.P OZDRAWIAM:-)

Do góry