reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
wiecie co, mnie już łapy opadły- Ewelina nie chce pić z butelki! No dobra, mogę robić za smoczka (bo oczywiście smoczek też jej nie smakuje) ale co ja zrobię, jak będę musiała wyjść bez niej i zostawić ją z kimś, albo zacząć sztuczne mleczko podawać jak wrócę do pracy? :wściekła/y: :eek: :sick:

xandii jak będzie musiała to się nauczy.powoli powolutko.codzinnie jej dawaj butlę, niech się z nią oswoi.:tak: uda się na pewno.

Rochu co dzień się drze w niebogłosy jak go z wanny wyciągamy:tak: prawdziwy wodny człowiek z niego:happy: w wannie mógłby siedziec bardzo długo.
a propos od kiedy maluszka można na basen zabrać??

kasiulka- na basen można od samego początku zabierać. Najlepiej jak są na basenie zajęcia dla niemowlaków. Kiedyś oglądałam film z takich zajęć- super sprawa, dzieciaki fantastycznie pływały, ba nawet nurkowały!

ale chyba nie na każdy basen :szok: na śląsku jest jeden gdzieś w katowicach, gdzie sa zajęcia dla niemowlaczków ... to chyba kwestia chloru czy jak :confused:

ooo tak, moja mala tez wodniczka ( sie jej chyba ze znakiem zodiaku pomylilo :p) bo jak laduje w wanience to jest natychmiast wniebowzieta, a jak ja wyjmuje to sie zaczyna krzyk, tyle ze u nas wynikac to moze z tego ze jest tylko 20 stopni a czasem mniej w pokoju a nagrzac nie mamy jak wiecej. Jak jest super zimny dzien to palimy w salonie w kominku caly dzien zeby wieczorem bylo ciepleji wtedy czasem unikam krzyku po kapieli.
Wczoraj wieczorem po kapieli mal slicznie zasnela i sie po godzince obudzila z rykiem. Normalnie nie moglam jej uspokoic, w koncu po kolejnej godzinie baczkowania zasnela ze mna w luzku.

Aniay ... wydaje mi się, że poprostu uwielbia się pluskać :-) Jeremi też często protestuje przy wyciąganiu z wanienki :tak:
A tak serio to jest na to sposób: płaczęcego dzieciaczka można do wanienki wkładać lub wyciągać boczkiem, wtedy jest to dla niego mniejszy szok przejścia z mokrego w suche (Paweł Zawitkowski fizykoterapeuta).
Choć nie zawsze u nas działa :-)

reklama
informuje ze mam dzis depreche bo odstawilam mala od piersi:-(
wkoncu podjelam ta ciezka decyzje bo mleka nie mam nawet do kawy:baffled:,mala wiecznie plakala przy cycu:-(wiec u nas od dzisiaj na dobre zagoscila butla:-(

Do góry