reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

moilam pani doktor, ze wiem, ze dzieci maja dośc rzadkie kupki, ale czasem mam wrazenie, ze zuzia ma biegunke (co raz potwierdzila pielegniarka z innej przychodni). Na to wszytsko Zuzka po badaniu strzelila w podłozoną tetre wiec pediatra miala to "naocznie" :-D

reklama
ja tez malucha do lekarza woze w foteliku :-) i tez mam taka wkladke ale jakos ona niebardzo malemu odpowiada, za ciasno mu siwec wyciagam ten dodatkowy materacyk,klade malego dosyc wysoko tak ze opiera sie na podkurczonych nozkach, tzn ten pas w kroku jets jakby miedzy stopkami, maly siedzi jakby po turecku, kurcze ciezko to opisac, jemu jest wygodnie z nozkami przy brzuszku , bo dla mnie istotne jest by zbytnio broda nie dociskala sie do klatki bo wtedy malcowi trudniej oddychac, niestety nie mam zdjecia malego w foteliku.

Elżbietko
Elma współczuję,że mała nie śpi w nocy:-(A ma kolki czy tak po prostu nie śpi?

Tak po prostu nie śpi, ma po prostu dzień w nocy siedzi sobie i się rozglada gada coś po swojemu, a jak ją kładę to ryczy. A w dzień śpi tak jak dzisiaj 6 godzin bez przerwy, najada się i znowu śpi i tak to północy a od północy jest wyspana i ma dzień. Zasypia znowu ok. 8 rano. Masakra!!!

Elma moze sie przyzwyczaila do noszenia na raczkach?
Moja Zuzka też niestety sie przyzwyczaiła, ale od kilku dni ją odzwyczajamy. I muszę powiedzieć, ze nawet nam wychodzi,. bo coraz dluzej potrafi poleżeć w lozeczku, czasem nawet zaśnie. Po prostu ją kładę, glaskam i caluję, puszczam pozytywkę w karuzeli i wychodzę. Gdy zaczyna plakac zaciskam zęby i np. robię śniadanie.
Często jest tak, ze poplacze i jej przechodzi, zaczyna się rozglądać, czasami zasypia. Gdy jednak placz nie ustaje tylko się nasila, to biorę ją na ręce, uspokajam, czasem przystawiam do cycka (to zawsze działa) a potem znów odkladam..

dziś nawet pedistra Zuzki powiedziala mi, ze dziecko musi czasem poplakać, a mama musi mieć czas, zeby coś zrobic w domu.

Wiadomo jak jest - czasem serce sie kraje, ale trzeba być konsekwentnym..

Muszę się pochwalić:cool2:;-),że Martusia waży 4,5kg:-)
Natalka ważyła tyle samo jak miała 6tygodni.:-)

Elma jeszcze jej się widocznie nie przestawiło z trybu brzuszkowego...Natalka też tak miała ale juz nie pamietam kiedy sie przestawila..

dziewczyny ja tez dokarmiam moja mala i po jednym mleku jest glodna za chwile a po drugim z tej samej firmy nie umie kupy zrobic i tez nie wiem czy pomieszac:baffled:
awalka z bakami tez trwa u nas od 20 do 24czasami i wtedy ryczy w nieboglosy:zawstydzona/y:

Dziewczyny,

któraś z was ...nie pamiętam- Mariola czy Monika - pisała o kobiecie z allegro , która moze sprzedać tą maść Sab Simplex na bąki....szukam i szukam i nie moge znaleźć nic w starych rozmowach....

Prosze dajcie namiary!!!

reklama
Kamilala ..... pisała o tym Skakanka, a SAB SIMPLEX to kropelki podobne w składzie do Infacolu :-) Maść nazywa się WIND Salbe :tak:

JEREMI JEST CAŁY W CZERWONE KROPECZKI :szok: :szok: :szok: podejrzana czekolada z orzechem :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: tylko dwie kostki, ale podejrzana jest :tak:

Do góry