reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

wiesz ja pokarmu mam duzo i prawdpodobnie powiedziliby ze sie zle odzywiam i mam pokarm chudy, no bo prawda jem nieduzo ale nie bede sie zmuszac do jedzenia w koncu.
Moja mama oczywiscie przerazona tym ze dokarmiam bo podobno jak mnie zaczela dokarmiac to zrezygnowalam z piersi ale ja wierze w te dzisiejsze smoczki ktore wcale same nie leca i tez trzeba z nich ciagnac
Wogole zaobserwowalam ciekawa rzecz, moja mala czasem placze przez sen, wystarczy ja poklepac po pleckach i jest ok ale ciekawe czyzby miala koszmary juz? O_O

reklama
no to kurcze dziwne,ze nie przybiera...moze rosnie wzdluz:confused:no bo,ze chude mleko...przeciez znow nie mozemy jesc tlusto przeciez

ja generalnie poza kilkoma rzeczami ktorych unikam (czekolada, miód cytrusy i dzem malinowy) jem wszystko i raczej nie widze wplywu na Oliwcie tyle tylko ze jem malo rano sniadanie (czasem) i wieczorem pozny obiad i czesto to wszystko, no chyba ze to poprostu u mnie rodzinne bo podobno ze mna byla dokladnie ta sama sytuacja
Poza tym oliwcia rosnie wzdluz ale waga jest troche wazniejsza poza tym powoli cos tam cialka zaczyna nabierac, juz jej zeberka nie wystaja :p bo do tej pory to mozna bylo normalnie je przez skore policzyc

hej dziewczyny kurcze nie wiem co mamz tym szkrabem robic :-( ma biedak bardzo odparzona pupke i gdubo smaruje sudocremem zeby kupka nie dotykala tak bardzo pupci ale zastanawia mnie czemu on najbardziej placze jak puszcze baki takie z kupka, mam wrazenie ze boli go samo puszczenie bąków :-( nie wiem co mam z tym zrobic? czy to mozliwe zeby mial cos z odbytem?? jezu sama nie wiem :confused::sick::sick::baffled::-:)-(

karlam, a spróbuj mu podczas przewijania jak smarujesz sudokrem czy innym specyfikiem, troszke tego kremu wprowadzic do odbytu. tak jakby mocniej wycierając palec na odbycie. tak nam poradziła położna. niby ma ułatwiac puszczanie bąkow i robienie kupy. ja nie stosowałam, ale chyab spropbuje. bo ostatnio mały tez płacze przed bąkiem

A ja mam wrażenie, ze sudokrem nie pomaga na odparzenia a je pogłebia...mały miał malutkie czerwone kropeczki na pupie w jednym miejscu, jak posmarowałam sudokremem to zaczerwienienie sie powiekszyło...i boje się tego kremu używać. W szpitalu powiedzieli , ze on za bardzo wysusza skórę. A jak reagują wasze dzieci- jest ok?

w takim rzie co polecacie do posmarowania biedna czerwona pupe??? ja juz probowalam sudocrem, pentacrem i jakas masc z apteki robiona :-( i mam wrazenie ze nic nie pomaga, jedyne co pomoglo to Triderm ale on jest na recepte bo z antybiotykiem, jedna tubke zurzylam i juz prawie sie wygoilo i teraz znowu gorzej :-(

nam sudocrem pomaga i na odparzenia, zaczerwienienia i na schodzącą w pachwinkach skórę.:tak:
Jka Rochowi się odparzenia zaczęły robi to po umyciu i wysuszeniu , nim założyłam pieluszkę kładłam go na brzuszku na wietrzenie tyłeczka:tak: , w miedzy czasie wcieranie sudocremu ( w ten sposób zostanie bardziej na pupie niż na pieluszce)m po jakims czasie pielucha :tak:

U nas pomogło,
A i na ten czas staralam się do mycia pupy używac wacików i wody, a nie chusteczek.:tak:

reklama
Do góry