reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

maja, monika, ja nie wiem ile mam pokarmu w piersiach ale do tej pory wydawalo mi sie ze sie mala najdala a tu spokojnie jest w stanie zjesc jeszcze 20ml odzywki poza tym recznie udaje mi sie odciagnac jakies 40ml pokarmu, potem mala ja pol godzinki i wycycuje mnie do sucha prawie

reklama
Ja się dziwię, jak to się dzieje, że niektóre dzieci jedzą przez 30-40 minut :szok: Jeremi czyści cyca w 10 minut, a potem pęka w szwach :-)

a moj Michalek jeszcz enigdy mi cycka nie oproznil za jednym karmieniem :-( ale raczej sie najada bo po okolo 10 minutach ssania sutek wyplowa i pozniej juz go nie chce wiec chyba jest wszystko oki, tylko zastanawia mnie czemu u mnie nie ma tego oprozniania piersi :baffled::confused::eek:

probuje bez tych kapturkow i rezultat taki ze mala ryczy jak lew:-:)sick:

dziewczyny powiedzcie mi czy orjentujecie sie ile zjada wasze malenstwo za jednym razem bo ta moja glodomur potrzebuje 100ml,a ja mam w cyckach ledwo 90 i musze dokarmiac

Mój głodomor potrzebuje więcej niż 100ml:tak: Ja przeważnie jak chcę gdzieś wyjść to odciągam 140ml i ona to jednym duszkiem wciąga:szok: odciągneła bym 180ml to chyba tyle też by zjadła:confused: ;-) A zjada z cycuszka tak samo ja Jeremi :tak:

A ja dzis odkrywam ze jak dokarmie mala 20ml z butelki to duzo lepiej i latwiej zasypia w dzien, cos zaczynam miec wrazenie ze ona sie poprostu nie do konca najadala bo piers mi do sucha oproznia prawie, jak porzestaje jesc z piersi to w zasadzie tylko lekko mleczna woda leci :eek:
Poza tym pytanko czy wasze dzieci na dolnych dziaslach tez juz maja biale plamki zabkow?:confused:
No i niestety musze stwierdzic ze moje dziecko uzaleznilo sie od smoczka - do zasypiania jak jej wypadnie zanim zasne to zaczyna sie placz albo marudzenie a potem placz, ale wole zeby byla uzalezniona od smoczka niz od noszenia na rekach np...

moja mala czysci mi cyce w 20,25 minut a potem dostaje jeszcze40,50ml mojego mleka w butelce i jest wreszcie zadowolona na 2,5-3 godzinki:-D
ale w nocy umie nawet 5 godzin wytrzymac:tak:

A MOJ MALY POWINIEN JESC Z BUTELKI 120 BO CYCA PRZECIEZ NIE MA:no: I NIE JE :wściekła/y: BO NIMA MLECZKA JE 60 I TO MNIE MARTWI:tak: BO MYSLE ZE TO ZA MALO :-p

Aniay ale trochę bym się martwiła,że mała nie przybrała na wadze przez trzy tygodnie...
Nie wiem ile moja zjada za jednym razem ale widzę,że przybiera na wadze choć nei była jeszcze ważona,jutro idziemy to się okaże.

skakanka wlasnie potemu zaczelam ja dokarmiac, i swoja droga zaczynam zauwazac poprawe w dziennych drzemkach jak dostanie 20 z butli dodatkowe to lepiej spi, na noc to mi nawet 40 wypila z butli po karmieniu takze cos mi sie zdaje ze sie szkrab nie najdal do konca w nocy jej nie dokarmiam ale w dzien po troszeczku tak

reklama
No to dobrze,ze dokarmiasz:tak:Ciekawe co by powiedzieli specjalisci od karmienia piersia...:confused:;-)

Do góry