reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Aniay oby te chrostki to nie było to, co u mojej małej Emilki. Tylko teraz odstawiłam wszystko i już się robi ok. Serce mi rośnie! Chrostki znikają! Oby na zawsze.

reklama
Ela polozna stwierdzila zeby sie nie przejmowac zwlaszcza ze same krostki po przemyciu znikaja a ja od dzis wprowadzam mieszanke dodatkowo bo mi szkrab caly czas nie odzyskal wagi jeszcze. Zobaczymy jak zareaguje kupilam narazie jeden kartonik taki 200ml gotowego mleka - super pomysl na wyprobowanie zobaczymy, a ja sie zaczynam zastanawiac czy na jakosc mojego mleka, tzn ze nie jest tak pozywne jak powinno nie ma czasem wplywu to ze w zasadzie jem tyle ile zawsze czyli malo.

skakanka dokladnie
przy urodzeniu wazyla 2880 a dzis 2860 takze mieszanka stala sie koniecznoscia ale i tak sie ciesze ze przez ostatni tydzien 120g zlapala wogole to mi dzis caly czas spi prawie, normalnie budzi sie tylko na jezenie i to co dwie godziny ja nie wiem co jej dzis odbilo ale zaczynam bac sie nocy czy dzieci maja jakis kok wzrostu na tym etapie? bo ja nawet nie wiem ;P

Aniay .... to do ilu spadła jej waga ???? i nie bój sie nocy, może w nocy też będzie tak spała .... ja zauważyłam, że im lepiej Jeremi śpi w dzień tym mam lepszą nockę i koniec z rozbudzaniem Skarbusia w dzień, niech spi i niech nocki dalej wyglądają tak 5 godzin snu, cyc i 3-4 godziny snu :laugh2: dzięki temu mam czas dla męża i na sen :tak:

probuje bez tych kapturkow i rezultat taki ze mala ryczy jak lew:-:)sick:

dziewczyny powiedzcie mi czy orjentujecie sie ile zjada wasze malenstwo za jednym razem bo ta moja glodomur potrzebuje 100ml,a ja mam w cyckach ledwo 90 i musze dokarmiac

mariola
najmniejsza waga jaka miala o ktorej wiem przynajmniej to bylo 2680 w czwartej dobie

reklama
dziewczyny powiedzcie mi czy orjentujecie sie ile zjada wasze malenstwo za jednym razem bo ta moja glodomur potrzebuje 100ml,a ja mam w cyckach ledwo 90 i musze dokarmiac

Maju ja mam podobny problem :-( też muszę małego dokarmiać (takie zalecenie lekarza), bo mam za mało swojego mleka :szok::-(

Do góry