reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

moja mala tez taka niespokojna po nocach byla i okazalo sie ze glodna,wypozyczylam z apteki elektryczny laktator i z jednej piersi udalo mi sie odciagnac tylko 50ml:-( i jestem pewna ze mala nawet tyle nie wypija w nocy i ja dokarmiam i jest lepiej,karmie ja do tego w ciagu dnia z cyca przez kapturek ochronny i mala narazie ciagnie i butle i cyca:tak:
mam nadzieje ze ten laktator pobudzi mi troche laktacje bo mi sie caly czas wydaje ze te cyce puste mam,ale sie nie poddam bo chce jej dawac moje mleczko i juz;-)
a swoja droga ulubiona pora Laury na otwarte oczy to 3 do 5 w nocy:wściekła/y::no:

reklama
Maja ja pobudzałam laktację w szpitalu (wogole nie miałam pokarmu) odciągając po każdym ssaniu piersi w rytmie 7-7-5-5-3-3-1-1 tzn 7 min jedna piers, potem 7 min druga, potem 5 min ta pierwsza itd.. *razem 30 min:szok: - ale dziaaaaała:-) ) do tego piłam herbatke laktacyjna ziołową (Bocianek) Hipp... (mam teraz) i mi osobiście kiepsko sluży)

a swoją droga czemu używasz kapturków? Masz problemy z brodawkami? krwawią? pytam, bo szpitalny dooradca laktacyjny mówil, ze kapturki to ostateczność, bo dzidzia sie do piersi w kapturkach źle przystawia i nie ssie tak, jak powinna (m.in mniej).
Może wiec poprobuj bez jeśli sa radę??

Abeja kapturkow zaczelam uzywac jak mi mala piersi pogryzla i potem przystawialam ja normalnie do piersi i byl cyrk na kolkach,nerwy i placz nie chce wogole ssac samego cyca,mi sie zdaje ze mam sutki cos nie takiej wielkosci jak powinny byc i mala nie umie zlapac,tylko z kapturkiem funkcjonuje:zawstydzona/y:
bede odciagac tak jak radzisz a herbatke laktacyjna tez popijam 3 do 6 szklanek dziennie

Maja jelis moge sie wtracic :-) mysle ze z sutkami Twoimi jest wszystko oki, musi cie mala nauczyc pic z cycka bez kapturka, bo moze faktycznie przez kapturek sie nie najada, moim zdaniem powinnac ciagle ja dostawiac zeby w koncu zalapala o co chodzi z ssaniem piersi, pewnie to bedzie trudne i duz nerwow moze Cie to kosztowac ale mysle ze warto :-)

co do laktatora to Michalek jak ma kolke to widze ze jest glodny ale moze jesc tylko w przerwach miedzy bolami kolkowymi i najczesciej nie zdarze go dostawic i znowu ma napad wiec wieczorem odciagam pokarm i gdy tylko sie uspokaja daje butle i pije :-) przynajmniej wiem ile wypil :-) no i wlasnie a propos laktatora to mialm z campol babies taki reczny z pompka i myslalam ze mnei szlak trafi jak go uzywalam wiec dzisiaj pojechalismy do sklepu i kupilam sobie elektryczny nuka :-) kosztowal nie malo ale jestem zadowolona bo odciaganie mleczka idzie dwa razy szybciej no i rece nie bola hehe :-)

dziwczyny karmiace piersia mam pytanie, jaka kupke maja wasze dzieci bo moja makla ostatnio zaczela mi robic kupke konsystencji bardzo lekko scietego zoltka i zastanawiam sie co jest nie tak i czy to czasem nie rozwolnienie.:-(

u nas kupki sa rozne, raz gestsze raz bardzije wodniste, raz zielonkawe raz zolte, kilka tez bylo takich bardziej wodnistych, nie sadze zeby to bylo rozwolnienie :-)

u nas kupka od czwartku-czyli od momentu kiedy Roch jest przede wszystkim na cycu o wiele luźniej sza niz wcześniej i ciemniejsza...też nie wiem czy dobrze:baffled: :eek:

maja ja miałam problemy z karmieniem :zawstydzona/y: sstraszne i tak mnie to dołowało że az:baffled: . musiałam też małego butla dokarmiac, kapturki nie pomogły to była katastrofa:dry: :wściekła/y:
w zeszłym tygodniu poszłam do poradni w sprawie kolek, bo Roch cierpiał strasznie. Spotkałam się z kobieta z poradni laktacyjnej. Zaproponowała bysmy spróbowaly karmienia z cyca:wściekła/y: strasznie się wściekłam na początku, ale poźniej stwierdziłam, ze warto spróbowac i dla mnie to był cud. Roch sie przyssał jak nigdy:tak: :happy: . Nadal go dokarmiam on ssie całkiem nieźle, ale się jeszcze do syta nie najada, ale wiem że i do tego dojdziemy... a brzuszkowe dolegliwości się zmniejszyły:tak:

Aniay ..... jeśli bejbik jest tylko na cycku, jego kupka jest dość rzadka, a im więcej modyfikowanego tym kupka twardsza .... więc nie martw się :tak:

reklama
Do góry