reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

xmamuska, a moja po trzech tygodniach ledwie wage odzyskala, za to sie wydluzyla O_O juz najmniejsze ciuszki sa przykrotkie, wszystkie sa jeszcze za szerokie ale chyba powoli zaczynamy wchodzic w etap rozmiaru 54 :p
Ja wczoraj zauwazylam ze oliwci sie dupcia na tyleczku odparzyla :/ no coz sudocremw dlon i smarujemy, narazie tylko przy samym odbycie i takie dwa malutkie placuszki na posladku ale to lepiej juz teraz sie tym zajac.
Swoja droga, jak wyglada rozwolnienie u niemowlaka, bo normalne kupki wygladaja jak rozwolnienie wiec troche niebardzo wiem jak to rozpoznac.

reklama
Ja wczoraj zauwazylam ze oliwci sie dupcia na tyleczku odparzyla :/ no coz sudocremw dlon i smarujemy, narazie tylko przy samym odbycie i takie dwa malutkie placuszki na posladku ale to lepiej juz teraz sie tym zajac.
Swoja droga, jak wyglada rozwolnienie u niemowlaka, bo normalne kupki wygladaja jak rozwolnienie wiec troche niebardzo wiem jak to rozpoznac.

Polecam tormentiol, jak już są placuszki koło odbytu, szybciej goi niż sudocrem. Mnie położna poradziła, ale nie stosuj go zbyt długo.

Jeremi notorycznie ulewa i doprowadza do ruiny ubrania moje i własne :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :baffled:
da się coś z tym zrobić :confused: :confused: :confused:

Mariola o ile wiem to jedynym rozwiazaniem jest czekac, bo ulewanie oznacza niepalna dojrzalosc zwieraczy zoladka tyle tylko wiem.
Lorien, ja tu tormentiolu nie mam ale sudocrem (najtanszy tutaj z tego typu kremow) zdaje sie dzialac, wystarczy tylko czesciej zmieniac pieluszke

No nie wiem co sie dzieje, mala broni sie przed spaniem jak moze i pomimo ze ja jestem spokojna to ona jest jakas podenerwowana, poza tm mam mimo wszystko wrazenie ze rozwolnienie dostala bo do tej pory byly w kupce grudki a teraz nie ma :confused: takze z mojego wyspania sie dzisiaj nic nie wyszlo bo Oliwcia zasypia na chwilke i zaraz trzeba ja budzic na jedzenie.

maria ola to co możliwe to przykrywa ubrania np. na ramieniu tetrówka albo czymś innym, bo na samo ulwanie nie mozna nic zrobic..

MariaOla w szpitalu na ulewanie mojego malenstwa polozne kazaly podniesc niec lozeczko z jednej strony (pod glowka) by maly nie spal na plaskim bo wtedy latwiej jedzonko wraca z brzuszka do gardelka :-(

Mój synek skończył już cztery miesiące i nadal ulewa. Zawsze po jedzeniu ładnie mu się odbije, ale i to nic nie daje. Zdarza się nawet tak, że i po kilkunastu minutach mleczko wypływa z buźki. Sama nie wiem co o tym myśleć, wydaje mi się, że w tym wieku to powinno już ustąpić. Za dwa tygodnie szczepienie to wypytam lekarz co i jak!

reklama
Karlam ...... ale materacyk mam podniesiony juz od prawie 3 tygodni i nic nie daje :no:

Kasiulka ..... pieluszki też używam, ale mu się potrafi ulać nawet po pół godzinie od posiłku :no: dokładnie tak jak pisze elisabeth

dodam jeszcze że zawsze ładnie odbija (a raczej beka jak stary chłop po piwsku :laugh2: ) ..... no chyba, że jest karmiony na śpiocha :tak:

Do góry