reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Aniay moja też zezuje, to normalne bo jeszcze nie widzą zbyt wyraźnie:tak:a moja wydaje odgłosy raczej prychania:-)i mruczenia

Monika77 ja daję Rochowi infacol, ale juz nie wiem czy ten angielski jest taki sam jak polski:eek: bo na angielskim jest napisane, ze mozna stosowac od urodzenia i zawsze przed karmieniem.Dwa klikniecia zakraplaczem w buteleczce i jedno dziecku do buzi.

Działa jako tako, czekamy na herbatkę koperkowa z Polski;-) i licze ze po herbatce będzie jeszcze lepiej:tak:

Kasiulka na polskim leku też tak pisze i jak na razie to też działa jako tako. Ale my go używamy regularnie dopiero od wczoraj, więc nie wiem jaki on będzie miał skutek na dłuższą metę.

Macie może laktatory elektryczne?Cały czas się zastanawiam czy kupić bo siedzę cały czas w domu, do pracy idę we wrześniu...Tufi kosztuje 125zł...używałabym raczej sporadycznie..

Ja mam Avent Isis. teraz sprawdza się świetnie. W szpitalu byla tragedia, musialam uzywac szpitalnego elektrycznego - takiej normalnie dojary.... ale wtedy mleczka praktycznie nie było...
a teraz jest i w avent sika jak nie wiem co..

ale jakie bede miala wyrobione nadgarstki od sciagania <lol>

Skakanka, jesli masz na to kase to kup. Jesli ci szkoda, to chyba starczy reczny...

Abeja dzięki za odpowiedź.Ty masz ten Avent ręczny?Avent jest strasznie drogi,nawet ręczny,a ten Tufi elektryczny 125zł, chyba najtańszy jaki może być.Gdybym częściej wychodziła z domu to bym się tak nie zastanawiała jak głupia,haha:eek:

Skakanka, ja mam Avent Isis ręczny. Kupiłam za 116 zł w sklepie. Ale trzeba trochę poszukac , bo w tych wszystkich Smykach itp. kosztuje dużo więcej. I na allegro tez możesz taniej zamówić.

Ja tez zabunkrowałam się w domu:-(. Marzy mi się fryzjer (zakład widze z okna), ale boję się , ze jak odciągnę to dostanę nawału mleka i cycki będą jak skały...a przeżyłam to już w szpitalu ...brrrrr i właśnie w tedy mnie mój laktator uratował, bo inaczej podłączyli by mnie do "dojary" szpitalnej- jak ładnie określiła to Abeja.:-D

Monika ..... na naszym Infacolu pisze, że jest od pierwszego misiąca :tak: Ja podaję małemu od dwóch tygodni dokładnie w ten sposób pół dawki co drugie karmienie - sama tak wymyśliłam, skoro Jeremi nie miał miesiąca nie chciałam mu od razu tyle tego dawać. Efekt u nas jest dość widoczny, Jeremi fakt ciężko pracuje nad bąkiem, ale już nie ma takich JAZD jak wcześniej :baffled:

Skakanka .... ja mam najzwyklejszy ręczny z LAKTA za jakieś 30 pln i daje radę ciągnąć .... jesli ma co ;-)

Kamilala ..... nakarm małego i leć do fryzjera nic mu się nie stanie pod opieką rodzinki, a napewno mu się lepiej mamusia ufryzowana spodoba i nie bój się, najwyżej zapłacze czekając na cycka i rodzinka będzie musiała pokonbinować ...... niech wiedzą, że mają syna/wnuka;-) :tak:

reklama
No właśnie Mariola,też mam ten Lakta ale chciałam lepsiejszy:-Dale chyba odpuszczę bo jak mówisz z pustego i Salomon nie naleje czy jakoś to było;-);-)

Do góry