reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Ja kupilam mój Avent na allegro za całe 65 zl bodajże.
I Salomon w szpitalu nie nalał. Zresztą - szpitale nastawiają się na Medelę. Ta dojara byla z Medeli własnie. Dobrze, że mieli zapasową wysterylizowaną koncowke bo bylaby lipa. sama końcówka (do sprzedaży) kosztowala jakieś 80 zł..:baffled:
Ja chcialam sie dzś odciągnąć, ale nie zdążylam... Zuza do 15 ciagle odciąga :wściekła/y: Cudem jakimś (2x20 min drzemki Zuzola) zdązylam zrobić jakiś obiad.
I to tylko dlatego, że połprodukt w postaci gotowanego kurczaka przygotowalam wczoraj.

Mama pojechała.. zostalismy sami.. :-D

reklama
:laugh2: Skakanka, zależy jak na to spojrzeć :-D jak chodzi o gotowanie obiadow, to źle.. ale moj maż wciąż znajduje w domu jakieś szkody porobione przez teściową - np. jakiś urwany wieszak, złamana maszynka do krojenia itp...:-D :-D :laugh2: :laugh2: :-) ;-)

Na szczęście robimy sobie trochę przerwy zanim przyjedzie druga babcia.. (eh ------------>tyle komentarza)

Roch dziś znowu ma prawie bezsenny dzień:baffled: poprzednia noc też nie była najlepsz-zasnąo 2, moja mama sie nim wtedy zajmowała. Resztę nocy jakoś przespał...
Kompletnie nie wiem o co chodzi. może troche go coś boli, ale sama nie wiem to na bóle brzucha za bardzo nie wygląda,,,:confused: w każdym bądx razie nie na takie jak zwykle..
normalnie boję się co będzie nadchodzącej nocy.:szok: :baffled: :eek:

hej dziewczyny ile dziecko powinno spac, ja jakos sie martwie bo MIchalek wczoraj caly dzien nie spal ale w nocy przezspal ciagiem 5 godzin, potem po karmieniu 3 godiznki a ponastepnym spal z nami do poludnia noi z tegos ie ciesze tylko zastanawia mnie dlaczego dzisiaj tez prawie caly dzien spi???? nie wiem czy mam sie z tego cieszyc czy nie?

Kasiulka Karlam ....... jeden dzień bezsenności" jeszcze o niczym nie świadczy ..... mówię wam jutro wasze Skarby to sobie odeśpią:tak:

No właśnie żadne dziecko nie da sobie krzywdy zrobić:tak:zje i się wyśpi tyle ile mu pasuje

no wlasnie moj spal cala noc i caly dzien z przerwami, nie wiem ale mam wrazenie ze tez mniej je, tzn krocej jest przy cycu a moze je tyle samo... rany ciezko stwierdzic, moze z igly robie widly :-( jak beczy to zle jak duzo spi to tez mnie to niepokoi :-(

Karlam na pewno wszystko jest ok, jak dzis je malo jutro nadrobi i ze spaniem tez:tak:
Mariola wydaje mi sie, ze to potowka jednak bo pewnie nie ma krostek na nozkach a przy uczuleniu raczej by mial.Ale to mowie po Natalce jak juz miala roczek to dopiero ja tak wysypalo.

reklama
Karlam, moja oliwcia zazwyczaj po karmieniu okolo 9 ma 2 godzinki aktywnosci potem przesypia pol godzinki po 12 godzinka aktywnosci i okolo godzinki spania po 15 czesto chwile sie porozglada i zaczyna ziewac i czesto z placzem zaspia w koncu na jakas godiznke a po 18 zasypia prawie odrazu potem o 21 karmienie kolo 22 kapiel i mam spokoj do ok 3, nastepna pobodka o 6, od cyca w zasadzie od razu do luzka i tak w kolo macieju, jak w dzien spi mniej to szybciej sie meczy po 15 jak od rana przespi sie wiecej to spokojnie zasypia dopiero po kapieli. Generalnie jest jak maly zegarek, czasem sie tylko plan dnia przeuwa o godzinke w te albo w druga strone.

Do góry