reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Ja też zazdroszczę, u nas dzisiaj w nocy nie było kolki jako takiej ale Nadusia całą noc się prężyła i popłakiwała więc leżała ze mną na brzuchu co znaczy że ja prawie nie spałam, jestem padnięta, już nie wiem co robić.

reklama
Elma doskonale Cie rozumiem, mam tak samo prawie co noc, tak się pręży, nie płacze tylko się wierci, prych, prostuej nóżki i gdybym ją odłożyła i nie uspokiła to wcześniej czy później zacznie płakać.Tej nocy było ok, i budziła się tylko na karmienei tak co 3h, ile bym dała,żeby tak było co noc.Tyle,że już się martwię bo dostałam gołąbki, zbyt przyprawione i nie mogłam się powstrzymać i zjadłam jednego,bez kapusty chociaż i już się zastanawiam czy to na nią wpłynie:no:

Ela, Xandii .... gratuluję aniołków :-)

Jeremi ma dni kiedy jest aniołkiem i dni kiedy opadają mi ręce z bezsilności .... ma to chyba po tacie bliźniaku ;-) :laugh2:

hej dziewczyny chce szybko kupic mleczko by dokarmic malego, tylko nie wiem jakie :-( co wy kupilyscie??? prosze o szybka odpowiedz :-) i czy to mozna kupic w hipermarkecie?

Roch wczoraj dzis prawie nie spi w dzień, a wieczorem mimo że jest padnięty i zmęczony strasznie tez tak od razu nie zasypia. Chyba brzuszek znowu dokucza.:baffled: :sick: tyle, ze bóle z środka nocy na wieczór się przeniosły...

Moja Oliwcia wlasnie zasnela
Dziewczyny czy waszym dzieciom tez sie robia potowki na brodce od karmienia? bo jak moja mala dzisiaj obejrzalam to sie normalnie przezegnalam. Piersi mam duze i brodka jej sie na brodawce opiera i wyskakuja krosteczki, przemylam jej to dzis przegotowana woda, moze macie na to jakies sposoby?

a czy wasze maluchy mają na języku taki biały osad od mleka? Moja mama mówi, aby to ścierac pieluszką...bo zrobią sie pleśniawki...ale to nie takie proste....
i tymi pleśniawkami można zarazić sutek....czy coś wiecie o tym?

I cos śmiesznego- złota rada mojej tesciowej: NIE KOłYSZ I NIE NOś NA RęKACH DZIECKA BO POTEM BęDZIESZ MIAłA CIężKO....
:-p:-p:-p

hahahaha haha...łatwo gadac jak sie nie opiekuje samemu.....

reklama
Kamilala ........ mama ma rację, tylko ja słyszałam, żeby robić to jałowym gazikiem, bo bezpieczniej. A jeśli już się zrobią pleśniawki to są na to specyfiki np AFTIN (o ile dobrze pamiętam)

Aniay ... ja mam na potówki zasypkę, ale nie wiem czy na buźce można zasypać :baffled:

Do góry