reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

DZIEWCZYNY A WIECIE COS MOZE NA TEMAT ZIELONEJ KUPKI:confused: BO MOJ MALY OSTATNIO ZROBIL TRZY RAZY ZIELONA KUPKE:baffled: A POTEM BYLA JUZ NORMALNA TAKA ZOLTA:eek: CZY TO COS ZLE JAK ZROBI ZIELONA KUPE:-p

reklama
jeśli kupka jest lekko zielonkawa to nic złego, poprostu utlenia się pod wpływem powietrza
jeśli zaś jest mocno zielona to może to być sygnał że szkrab jest chory

moja oliwcia raz na jakis czas robi zielona kupke, podobno moze byc to objaw alergii ale o ile oprocz tego nie ma zadnych innych obkjawow kaza mi sie nie martwic

Dziwewczyny czy wasze dzieci tez ''gadaja do siebie'' takie odglosy w stylu oj oj itp pozatym moja oliwcia robi zeza co jakis czas, oboje z mezem niebardzo wiemy co o tym myslec

Roch czasami wydaje z siebie dźięki inne niż płacz:tak: uważam , ze to dobrze. dołączam link do etapów rozwoju mowy.

a zezowanie u maluszków sie zdarza i jest zjawiskiem zupełnie normalnym, zwykle zanika w wieku 12-16 tygodni.:tak:
aniay czyli nie ma zbyt wielkiech powodów do niepokoju:tak: :-)

reklama
Czy któraś z was używała już Infacol na kolki? W jakich proporcjach go dawałyście i jak często? Bo moja położna mówiła, żeby Witkowi podawać pół tej pipetki i co drugie karmienie, czyli o połowę mniej i żadziej niż pisze na opakowaniu. No i przede wszystkim czy zaczęło wam działać i wasze dzidziolki mniej się męczą?

A słyszałyście coś na tema rewelacyjnego środka na kolki (podobno) o nazwie SAB SIMPLEX?

ja dziś poszperałam po necie i znalazłam takie informacje oraz masaże na te paskudne kolki:
Przeżyć kolkę

Do góry