reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Nikuś nie ma "małej" :-p:-D, więc ciężko mi powiedzieć :confused:, ale może ta maść jej nie służy?

Też mi sie wydaje że to wina jakiegoś kosmetyku:tak: a że nie schodzi to może od tej masci:baffled:
ja bym sie przeszła jeszcze raz:tak:

Ja używam lipobase na policzki Witka gdy mu wyjdą pryszczyki (objaw uczulenia na pokarm). Ale tak na prawdę to średnio pomaga mu ta maść. Strasznie dlugo mu się ta skóra goi, tak około dwóch tygodni :baffled: Czy można stosować na buźkę coś innego by przyspieszyło gojenie?

A ja sie dalej upieram, ze Oilatum Soft to najlepszy krem na tekie skorne problemy, oczywiscie u nas, bo wiadomo, nie na kazdego moze rozwnie dobrze dzialac. poza tym u nas swietnie sprawdzila sie tez masc ze sterydami Elocom, ale nie wiem czy to mozna ba buzie stosowac, no i jest na recepte. :-(

Nikuś nie ma "małej" :-p:-D, więc ciężko mi powiedzieć :confused:, ale może ta maść jej nie służy?

No raczej "małej" nie posiada:-D, a z pojsciem do lekarza sie wsztrzymam jeszcze do poniedzialku. Na ulotce pisało, ze na poczatku stosowania objawy mogą sie nasilic ale nie przestawać jej uzywac. jednak to juz 4 dni i nie ma poprawy. Nie swedzi jej to wiec jeszcze poczekam te 3 dni i zobaczymy co bedzie.

Monika ja do twrzy uzywam albo Emolium, albo dermobazy - jest bardzo tłusta, ale wydaje mi sie ze lipobasa jest podobna jednak pani w aptece poleciła mi jednak ta dermobaze - mozwe sprobuj zwłaszcza ze jest nie droga, napisalam ostatnio Antosiowej ze płaciłam za nią ostatnio ok 3 zł, ale to była pomyłka - sprawdziłam 6.45:-)

Julce na małej zrobiła się jakaś wysypka (jest ok. 20 chrostek, na oko oczywiście bo nie liczyłam) wydaje się ze nie jest swędząca, najpierw mysalłam ze to uczulenie od chusteczek bo kupiłam jakies nowe, odstawiłam je i wrociłam do starych a wysypka nie zniknęła. Jak byl;iśmy u lekarza w poniedziałek to przepisał nam na to maśc ze sterydem bo powiedziała ze to uczulenie, dzisiaj jest czwartek a wysypka nadal jest, po tej maści nawet gorsza. wczoraj zrobiła sie jakaś taka biaława jakby jakieś pryszczyki. Może któras miała z czymś takim do czynienia?

Moja Hania ma to samo od jakiegoś czasu:szok:. Ale ja myślałam, że to taki rodzaj odparzenia. Jak jej smaruję sudocremem to zaraz schodzi, ale że nie smaruję przy każdej zmianie pieluszki, to zaraz się odnawia. Też ma ok 20 takich jakby pryszczy, jakby wysypka większa, nie wiem. Ale sudocrem pomaga, tylko musiałabym smarować nim nawet wtedy, gdy wszystko poznika, żeby nie pojawiło się na nowo, ale czy tak można...

Sudocrem raczej doraźnie, nie jest do codziennego stosowania przez wiele tygodni, gdy skóra jest zagojona :no:, przynajmniej tak słyszałam.

reklama
Do góry