reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Dziewczynki, pisałyście niedawno o takich kremach natłuszczających do buźki dla dzieciaków, ale nie chce mi się szukać:zawstydzona/y:. Dermobaza chyba, czy jakoś tak, to się kupuje w aptece zapewne, ale czy na receptę? I ile to kosztuje?

Antosiowa dermobaza, lipobaza i tym podobne - mocno natłuszczają, do kupienia w aptece bez recepty i kosztuja grosze, wczoraj kupowałam dermobaze i płaciłam cos koło 3 zł. A to dla Antosia ma tylko suchą skore i w jakich miejscach czy dzieje sie jeszcze cos innego? Ponoć dobra jest jeszcze masc z wit. A, ale ja osobiscie nie probowalam i własnie musze sobie jeszcze kupic bo Julka mimo stosowania przroznych specyfikow, łacznie z oilatum i emolium ma dalej sucha skore i juz nie mam pojecia od czego. Zrobie chyba badanie krwi zeby zobaczyc czy to jakas cholerna alergia, mam jednak nadzieje ze nie, ona praktycznie od urodzenia ma jakies problemy ze skora, zwłaszcza na buźce

Aaga, to dla Antosia, on ma już od dłuższego czasu na jednym policzku taka szorstką czerwoną plamkę z takich drobnych krosteczek i nie schodzi mu to wcale:no:. Smarowałam maścią z wit. A, ale nie pomaga. Pisałyście, że ta dermobaza tak dobrze natłuszcza, więc chyba kupię.

Julce na małej zrobiła się jakaś wysypka (jest ok. 20 chrostek, na oko oczywiście bo nie liczyłam) wydaje się ze nie jest swędząca, najpierw mysalłam ze to uczulenie od chusteczek bo kupiłam jakies nowe, odstawiłam je i wrociłam do starych a wysypka nie zniknęła. Jak byl;iśmy u lekarza w poniedziałek to przepisał nam na to maśc ze sterydem bo powiedziała ze to uczulenie, dzisiaj jest czwartek a wysypka nadal jest, po tej maści nawet gorsza. wczoraj zrobiła sie jakaś taka biaława jakby jakieś pryszczyki. Może któras miała z czymś takim do czynienia?

Nie mam pojęcia co to może być, a nie dodajesz czegoś do kąpieli, albo jakieś mydełko, może zmieniłaś pieluszki???

no własnie oprocz tych chusteczek to nic nowego, pampersy te same, kąpie ją w oilatum, mydełko fakt zmieniłam, ale już dośc dawno - chyba:sorry2: (musze chyba sprobować jeszcze z tym mydłem, ale wydaje mi sie ze zmiana była duzo wcześniej przed wysypką)

reklama
Do góry