reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Sudocrem raczej doraźnie, nie jest do codziennego stosowania przez wiele tygodni, gdy skóra jest zagojona :no:, przynajmniej tak słyszałam.
powiem szczerze ze nie słyszałam, zeby nie mozna go stosowac na codzień własnie sprawdziłam na necie info o kremie i tez nic takiego nie pisze, a wrecz przeciwnie pisze, ze stosować do leczenia i do profilaktyki przeciwko odparzeniom, grzybicom itp., ale zapytam lekarza

No właśnie. Dlatego nie wiem już, czym to smarować:baffled:.
Zywa moze lepiej idz do lekarza, jezeli Hania ma to co Jul;ka to moim zdaniem odparzenie to nie jest, ale nie mam pojecia co innego. julce wysypka dalej nie zeszła i wydaje mi sie ze po tej masci ze sterydem jest jeszcze gorzej, na szczescie jej to nie swedzi choc w sobote w kąpieli się drapała i skóra wyglądała tragicznie, az napuchniete te pryszcze były. Od wczoraj maści nie uzywam jedynie sam sudocrem, adzisiaj ide znowu do lekarza. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jakas grzybica, wczoraj przeczytałam w jakiejs ksiązce o grzybicach, ze moga z zkazenia ust poprzez układ pokarmowy zaatakować narządy płciowe, a zauwazyłam u Julki w zeszłym tygodniu w buzi afty (wszystko do dziubka ładuje:angry:) i zastabnawiam sie czy moze to mieć jakis związek - zobaczymy co dziś lekarka powie

Że jak????
Ja smaruję sudocremem po każdej kupie :szok:
ja smaruje prawie przy kazdej zmianie pieluszki cienką warstwę

reklama
A mi o tym sudokremie w szpitalu powiedzieli po porodzie, żeby go nie stosować często :no:, ale moja teściowa to zajmowała się córkami Tomka siostry i sudokrem nakładała przy każdej zmianie pieluszki. Ja już nie wiem :confused:

Zywa moze lepiej idz do lekarza, jezeli Hania ma to co Jul;ka to moim zdaniem odparzenie to nie jest, ale nie mam pojecia co innego. julce wysypka dalej nie zeszła i wydaje mi sie ze po tej masci ze sterydem jest jeszcze gorzej, na szczescie jej to nie swedzi choc w sobote w kąpieli się drapała i skóra wyglądała tragicznie, az napuchniete te pryszcze były. Od wczoraj maści nie uzywam jedynie sam sudocrem, adzisiaj ide znowu do lekarza. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jakas grzybica, wczoraj przeczytałam w jakiejs ksiązce o grzybicach, ze moga z zkazenia ust poprzez układ pokarmowy zaatakować narządy płciowe, a zauwazyłam u Julki w zeszłym tygodniu w buzi afty (wszystko do dziubka ładuje:angry:) i zastabnawiam sie czy moze to mieć jakis związek - zobaczymy co dziś lekarka powie

A ja już sama nie wiem. Mi się wydaje, że to normalnie odparzenie, bo smarując sudocremem od razu jej schodzi. Ale z drugiej strony jak jej się czasem dupka od kupy odparzy to jjest czerwona tylko, nie ma żadnych kropek. Ale z kolei tak sobie myślę, że ja nie zawsze zmieniam Hani pampersa regularnie, czasem chodzi z tobołkiem(wyrodna) więc jej się kurka łatwo może odparzyć:sorry2:. Sama nie wiem już:no:.
A czy to ma jakiś związek z grzybicą to nie mam pojęcia, ale jeśli Twoja Julka ma aftę w buzi to lepiej pójdź z nią do lekarza. Moja kuzynka zaniedbała zdrowie córki i poszła do lekarza, jak jej już to wylazło na wargi. Miała w aftach wszystko, całą jamę ustną, gardło, midałki i usta. Masakra:no:. I bardzo szybko się to rozprzestrzeniło. I też powiedział, że to albo od antybiotyków może być albo z brudu (wiadomo, wszystko ląduje w buzi:angry:).

sudokrem stosowałam na bierząco na pupie Oleńki (nic się nie działo, Olka strasznie dużo piła i wiecznie miała poprzesiąkaną pieluchę, a na pupie zero odparzeń), Ewelki pupa woli krem z Rossmana "babydream"

Ania, może to po prostu roztrzenie (taka nasilona forma odparzenia, z lekkim zakarzeniem bakteriami- chyba...) Spróbuj myć przy każdej zmianie papmera pupkę Haneczki w ciepłej wodzie z mydłem i smaruj potem tormentiolem- trochę brudzi, ale jest rewelacyjny. U nas działa- dwa dni takich zabiegów i skórka czysta.

Ania, może to po prostu roztrzenie (taka nasilona forma odparzenia, z lekkim zakarzeniem bakteriami- chyba...) Spróbuj myć przy każdej zmianie papmera pupkę Haneczki w ciepłej wodzie z mydłem i smaruj potem tormentiolem- trochę brudzi, ale jest rewelacyjny. U nas działa- dwa dni takich zabiegów i skórka czysta.

Dzięki za radę, już słyszałam kiedyś, że tormentiol jest rewelacyjny, sama go stosowałam jak mi się rana po porodzie nie chciała goić. Dlatego napewno spróbuję. A Hani myję pupkę po kupie zawsze wodą i mydłem, w zlewie... bo inaczej się nie da:-D:-D.

no u nas jednak cały czas lecą chusteczki nawilżane, ale już chyba niedługo, bo młoda cały czas je wyciąga z pudełka i pakuje we wszyskie kątki, kieszonki, a najchętniej to do pralki.... ostatnio przygotowałam pranie białych rzeczy, a potem krzychu rozwieszał i zapytał, czy te białe szmatki też wywiesić:rofl2::-D

no u nas jednak cały czas lecą chusteczki nawilżane, ale już chyba niedługo, bo młoda cały czas je wyciąga z pudełka i pakuje we wszyskie kątki, kieszonki, a najchętniej to do pralki.... ostatnio przygotowałam pranie białych rzeczy, a potem krzychu rozwieszał i zapytał, czy te białe szmatki też wywiesić:rofl2::-D

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
normalnie mnie rozwaliłaś siedzę i sie śmieje jak głupia :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

U nas białe szmatki też często wyprane :tak::-D:-D a to dlatego, że pudełko w łazience, na pralce :tak:
ja myję Emilce pupę, bo chusteczkami tak dobrze nie zmywa tych wielkich kup. Zawsze po kupie Emi grzecznie idzie do wanny i stoi aż ją wymyję.

Tormentiol jest rewelacyjny, zgadzam się, jak wszystko inne zawiedzie, to on napewno zda egzamin na 6!

Gepertu Emilce odparza się dupcia, jak zrobi do nocnika, to ma czerwoną, a jak jest dłużej w pieluszce z kupą to od razu się odparza, czasem się robią bąbelki.:no:

biedna:no: ja nie wiem co to odparzenie ale lekarz powiedział że to dużo zależy od skóry - czasami nawet najlepsze kosmetyki nie uchronią jak jest delikatna:-(

:-D:-D:-D:-D:-D:-D też się sama do siebie śmieje:-D:-D:-D:-D

aaga ja tez kiedyś w mamo to ja czytałam o tych grzybicach, już za bardzo nie pamietam ale było właśnie że przez bakterie w buzi przeszło, może faktycznie idź do lekarza żeby jej się nie nawracało w razie czego

reklama
Do góry