reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

marita, u nas nie było wysypki i niepamietam czy moze byc, wiem ze moga byc objawy nawet do dwoch tygodni podobne do przeziebienia, ale wysypki nie przypominam sobie

reklama
a u nas dalej wysypka. Kidys pisalam ze cos Julce wyszło w przegubie reki i kolana - troche zeszło, ale ogolnie skora jest nie najlepsza, wyglada jakby jakas alergia kontaktowa bo na brzuszku na taką kaszke (nie widac, czuc ją pod palcami). Jednak nie wiem na co to moze byc bo w zasadzie nic z kosmetykow nie zmieniłam raczej, tzn. mam mydło nowe, ale juz uzywam jakis czas, proszek tez ten sam. Bede szła z nia do lekarza za jakies dwa tygodnie (musze jej zrobic morfologie) to wtedy zapytam. Pewnie znowu mi powie, dieta eliminacyjna i jakies tam, tylko jak tu diete zastosowac jak ona juz wszystko z nami je. A poza tym nic jakiegos dziwnego z jedzenia nie dawałam.

Aaga mielismy to samo.
Wysypka jest kontaktowa, lekarka kazala mi Roberta kapac w Oilatum , po kapaniu dodatkwo smarowac z Emolium - Emulsja specjalna( taki ala balsamik w tubce) i dostal jeszcze wapbo i Zyrtek. Wszystko nam zeszlo ladnie po 3, 4 dniach. :tak:

A ja jestem sama w obcym kraju i bez dobrej znajomosci języka:-p:-p. A tak wogole mam pytanie czy to normalne ze po szczepieniu na odre , swinke i rózyczke wyskakuje wysypka?????

Nas pielęgniarka uprzedzała, że może wystąpić wysypka po ok 10 dniach od szczepienia :tak:, Nikuś na szczęście nie miał :-p;-)

aaga nie martw sie, to nie musi byc zadna alergia,my tez to mieliscie(bez zadnej przyczyny) i co prawda bardzo dlugo schodziło ale w końcu zeszło. W Olilatum też kąpaliśmy:tak::tak:

a czemu idziesz na morfologie? to jest tutaj wskazane?? nie wiem jakie sie tu robi badania bo jeszcze nie zarejstrowaliśmy Nika w przychodni?? a on nigdy nie miał robionej morfologii(poza szpitalem)?? napiszcie jak to jest z badaniami moczu i krwi?

Martuchna ... w naszej przychodni (bo już się przekonałam, że co kraj to obyczaj) robią morfo po skończeniu roku, jeśli dzieciak zdrowy to nie ma potrzeby wcześniej. Ale jak piszesz Nikoś już miał w szpitalu, więc wszystko OK

Jeremi dziś idzie na rekord, jest godzina 9-ta a on jeszcze się nie zbudził :-D Jeszcze nigdy wcześniej mu się to nie zdażyło, zazwyczaj wstaje ok 6-7

marita nie podawaj małemu mleka i jego przetworów i żadnych surowych soków i owoców najlepiej herbatkę i to gorzką gotowana marchewkę z ziemniaczkami na obiadek a jako przekąski chrupki kukurydziane i paluszki

reklama
Dzięki MariaOla;-) bo już sie zastanawiałam czy czegoś nie przegapilismy:-p

I jeszcze mam pytanie o szczepienie na żółtaczkę, kiedy to było? bo w UK nie szczepią a ostatnio w szpitalu babka coś gadała o tym tyle że byłam zestresowana bo to było przy przyjęciu i nie pamietam:no:

Do góry