reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Laura ma tez okreslona grupe krwi juz od porodu,A Rh+ po tatusiu:tak:
my jeszcze na jedna szczepionke idziemy przeciwko Tuberkulozie ,a potem spokoj do 6 go roku zycia:tak:

no Geperty , ale wasza sytuacja była wyjątkowa, przez zagrożenie konfliktem "serowo-logicznym" ;-)

ja też nie wiem co to tuberkuloza :baffled:

WIem, ze nie robia okreslenia grupy krwi, bo niby do pol roku, dziecko ma jeszcze krew wymieszana z krwia atki i moze sie okazac, ze sie zmieni :szok:,
Ale slyszalam, ze bez problemu robia normalnie. Tylko ze narazie stwierdzilam, ze nie bede niepotrzebnie dziecka i siebie stresowac, bo do tego podobno musi byc krew podrana z zyly. :baffled:

martita21 pewnie u was jest troche inaczej z tymi szczepieniami, u nas calkiem kalendarz szczepień różni się od tego polskiego ...a co do pneumokoków to Niko miał jakoś w wieku 4 i 5 miesięcy i to jest wskazane w pierwszych półroczu życia więc chyba cos innego będziecie mieć:tak::tak:

my też mieliśmy tą cała akcje z konfliktem(ja mam A rh-) i stad wiem że Niko ma A rh+

reklama
No właśnie, my też nie mamy określonej grupy krwi. nasza pediatra to się nawet dziwiła, że w szpitalu nie robili, bo Emi miała tą żółtaczkę i lekarka powiedziała, że to możliwe że wystąpiła, ze względu na odmienność Rh matki i Dziecka. Andrzej ma (-) a ja (+) i to nie jest konflikt, ale prawdopodobnie Emi odziedziczyła po tacie (-) i stąd ta żółtaczka.

A ta tuberkulinoza coś mi się kojarzy, jakieś próby tuberkulinowe, czy to nie ma związku z gruźlicą?

Do góry