reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Hmmm, a tego kalendarza wynika, ze Robert bedzie mial jeszcze jedno szczepienie terz w maju i potem do 6 lat spokoj??? Hmmm wydawalo mi sie, ze tak podrodze cos jeszcze bylo?
Ale jak nie to wcale sie nie pogniewam, niecierpie szczepien. :zawstydzona/y:

a czemu idziesz na morfologie? to jest tutaj wskazane?? nie wiem jakie sie tu robi badania bo jeszcze nie zarejstrowaliśmy Nika w przychodni?? a on nigdy nie miał robionej morfologii(poza szpitalem)?? napiszcie jak to jest z badaniami moczu i krwi?

My robimy morfologie dość czesto bo Julka ma niski poziom hemoglobiny i praktycznie cały czas jest na żelazie. Przy okazji morfologi zrobioe jej teraz badanie moczu, a morfologie pobierają takim maluszkom z palca. Ogólnie rzecz biorąc tak jak pisała Mariola jesli wszystko ok to nie trzeba robic badań, pewnie tylko od czasu do czasu dla pewności.

Robert wcale jeszcze nie mial. Nie ma tez okreslonej grupy krwi. :zawstydzona/y:

Grupy krwi teraz nie określają jak kiedyś w szpitalu po urodzeniu. Teraz jak chcesz mieć określoną to musisz dokonać tego dwukrotnie w warunkach szpitalnych z czego wynika, że w przychodni tego nie załatwisz

To ja juz nie rozumie tych szczepień bo byłam 4 tygodnie na szczepieniu odra swinka różyczka a ona mi kazała przyjsc na nastepne za 4 tygodnie no i jutro na nie ide:dry: To na co ona go teraz bedzie szczepic:baffled:

A może ona mówiła za 4 miesiące, bo teraz żadnej szczopionki nasze dzieci nie powinny mieć :no:, dziwne :baffled:

Grupy krwi teraz nie określają jak kiedyś w szpitalu po urodzeniu. Teraz jak chcesz mieć określoną to musisz dokonać tego dwukrotnie w warunkach szpitalnych z czego wynika, że w przychodni tego nie załatwisz

Nikusiowi określili grupę krwi w szpitalu (z pępowiny), bo ja mam "-", a małż "+" i miałam przez ciąże prowadzoną profilaktykę konfliktu Rh, Nikuś ma po Tomku "+", w czasie ciąży i po urodzeniu dostawałam zastrzyki :baffled: i przy drugim dziecku też będę je chyba dostawać :-(

Nikuś miał komplet badań robiony w szpitalu, wcześniej nie robiłam dodatkowo :no:, zresztą ta pediatra, do której chodziłam wtedy, nic nie mówiła, że trzeba robić :confused:

reklama
Do góry