reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Rochulec miał suchą zaczerwienioną skórę jak się non stop ślinił. Pomogło smarowanie sudcremem i oilatum. Oilatum okazało się superskuteczne :tak: i nie stosujemy innego kremu.

Kama83 tak na marginesie, health visitor to pielęgniarka środowiskowa, a pediatrę to można conajwyżej w szpitalu zwykle spotkać;-).

Dopiero teraz zauwazylam moj blad:zawstydzona/y:,ale w tym przypadku niewazne kim, pediatra czy pielegniarka.Wazne ze mi doradzila i pomoglo:tak:

reklama
Nadia ma zaczerwienione i suche policzki od ząbkowania, rozmazuje tą ślinkię po buźce i tak ją podrażnia. U nas rewelacyjnie działa krem Linomag Bobo z wit. A i E. Zupełnie nie znika ale jest ZNACZNIE lepiej:tak:

Na ciemieniuchę to oliwka OLEJUSZKA z serii Skarb Matki i energiczne masowanie główki ręcznikiem po kąpieli.

u nas na zaczerwienione policzki (od wiatru, mrozu, niepasujacego jedzenia), na podrażniony tyłek, jakieś zadrapania - rewelacyjnie pomaga maść cholesterolowa, na recepte robiona przez apteke. można ją stosowac przy AZS

kobietki, ile wasze dzieci śpią w dzień?? Filip wstaje ok 8 i idzie spac o 11, spi 1-1,5 godz. następne spanko ma ok 17, śpi niecałą godzinę, baaardzo sporadycznie 1,5 godz. i na noc idzie o 22. ale od kilku dni zauwazyłam ze budzi mi się wczesniej, tak 7:30 i podrzemie jeszcze z 15 min. a do tej pory było ze budził się 8-8:15, dostawał pić i spał do 9. i tak sobie myślę ze może on za dużo w dzień spi??

Hania z reguły śpi 2 razy dziennie, ok 10:30 i później ok 15:00, zawsze po ok. godzinie, czasem dłużej, czasem krócej (kwestia minut). Na noc kładzie się spać przez 20:00, po 209 z reguły zawsze już śpi. Budzi się między 7:00 a 8:00. Kiedyś wstała o 9:00:szok:.

no to teraz was pewnie wkurzę, ale Ewela dużo śpi w ciągu dnia:
1- pierwsze spanko 8-10.30
2- drugie 12.30- 15.00
3- 17-18 (czasami)
4. na noc 20-6.00 (tak wstajemy do pracy, o 7 przychodzi moja mama do małej)

Mój Fifciuś przestawił się już na rytm dnia przedszkolaka :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wstaje rano 7-8, a w dzień śpi tylko raz. Zasypia ok 12 i śpi 1,5 - 2,5 godziny. Wieczorem idzie spać 20 - 21.

reklama
Do góry