reklama
K
kasiulka0901
Gość
Tika trzymajcie się. Dużo zdrówka dla Mateuszka.
T
tynka
Gość
Tika i juz wiadomo co sie dzieje??????????????????
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
... najprawdopodobniej szkarlatyna :---(, mamy jechać jeszcze do szpitala zrobić badnia krwi za jakąś godzinę
... a czy któraś z Was podawała może dzidzi antybiotk Ospamox zawiesina?????
Nie wiem jak mam to Matiemu podać, bo pani doktor zapisała 5 ml ... ale ile wody ile proszku ... nie wiem :--( .... jakaś dziwna łyżeczka w środku i mam lek a dać dziecku nie mogę :---(, a do pani doktor nie mogę się dodzwonić ... jeśli wiecie jak się to miesza to napiszcie plissssssss
Nie wiem jak mam to Matiemu podać, bo pani doktor zapisała 5 ml ... ale ile wody ile proszku ... nie wiem :--( .... jakaś dziwna łyżeczka w środku i mam lek a dać dziecku nie mogę :---(, a do pani doktor nie mogę się dodzwonić ... jeśli wiecie jak się to miesza to napiszcie plissssssss
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Ojej, biedny Matunio:-(. Ticzka, ja Ci nie pomogę z tym lekiem, nie mieliśmy takiego. Na ulotce nic nie ma?
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Znalazłam wątek o tym antybiotyku, ale tu prawie same złe opinie:-(
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/ospamox-7446/
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/ospamox-7446/
tika na butelce powinna byc narysowana kreseczka. Do tego poziomu powinnas dolac wode i wymieszac w calej butelce a na ulotce powinno byc napisane ile dni taki lek mozna przechowywac. Nie mieszasz proszku na lyzeczce tylko w calej butelce. A najlepiej taki lek podawac strzykawka lub pipetka bo o ile dobrze pamietam Hubcio nie chcial z lyzeczki pic bo rozlewal a strzykawka bylam pewna ze wszystko wypil. No i napisz jak sie czuje Mati:-(
Tika dokladnie,powinna byc kreseczka i dodac przegotowana wode do kreski a ulotce musi pisac ile dzieci o odpowiednim wieku i wadze moga dostawac ,ja Laurze tez taka zawiesine podawalam strzykawka bo lyzeczka nie bylo szans:-(
pozdrawiam i melduj szybko jak Mateuszek
pozdrawiam i melduj szybko jak Mateuszek
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
tika u nas tez podejrzewano szkarlatyne !!!!
Sprawdz wysypke. Jesli po rozciagnieciu skory znika to to nie jest szkarlatyna jesli nie to jet to cos powaznego
Sprawdz wysypke. Jesli po rozciagnieciu skory znika to to nie jest szkarlatyna jesli nie to jet to cos powaznego
reklama
... najprawdopodobniej szkarlatyna :---(, mamy jechać jeszcze do szpitala zrobić badnia krwi za jakąś godzinę
Matko, szkarlatyna Na to się jeszcze choruje?
Tika Ten antybiotyk powinno się wymieszać z przegotowaną wodą tk jak dziewczyny piszą. Ja mam inny antybiotyk w zawiesinie dla Witka, ale do leku dołączona była taka specjalna strzykawka z miarką i tym jest bardzo łatwo podawać. Jak się Mati czuje? Wiecie już co to konkretnie?
Witek ma lekkie szmery na oskrzelach, ale to jeszcze nie zapalenie oskrzeli. Dostał antybiotyk i był odśluzowany by mu się lepiej oddychało. I powiem szczerze, że to pomogło. Teraz katr zaczyna mu przechodzić, kaszlu jest dużo mniej. Ale za to od wczoraj pojawiły się lużne stolce, a raczej rozwolnienie. Może to być skutek uboczny antybiotyku, ale mam jutro iść z nim do lekarza, a dziś miałam podać mu dwa razy po 1/3 Smecty. Jutro zobaczymy co z nim jest.
Podziel się: