reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Dziękuję kochane dziewczynki za rady ... ja z tym antybiotykiem to naprawdę zgłupiałam i nie wiedziałam co robić :no:.

Zrobiliśmy w szpitalu morflogię z wymazem, OB i CRP ... wymaz będzie jutro po południu, morfologia i OB niezłe, natomiast CRP ponoć bardzo wysokie 104.90 mg/l i świadczy o jakimś zakażeniu bakteryjnym ... prawdopodobnie jednak szkarlatyna ... tak nam powiedziała pani doktor przez telefon :-(, ale zobaczymy jeszcze jaki będzie wynik wymazu jutro ...

Mati płacze cały czas ... są tylko krótkie momenty, gdy na chwilkę przestaje :-:)-(, widać, że go coś bardzo boli (przy szkaralatynie może to być głowa i gardło) obwódki oczu ma już fioletowe z płaczu i niespania :-:)-( ... naprawdę coś strasznego :-( i nie je ... i to dosłownie ... przez cały dzień wypił może 120 ml herbatki, 60 ml mleka i pół malutkiej filiżanki rosołku z grysikiem, czyli jakieś 200 ml w sumie :-:)-(.

Na gorączkę dostał już nawet pyralginę w czopkach i teraz wieczorem dopiero spadła mu trochę temperatura .

Aniay zrobiłam ten test z wysypką na skórze Mateuszka, tak jak pisałaś i gdy rozciągam palcami skórę to wysypka znika ... więc nie wiem jak to interpretować ... ale Twoje słowa mnie trochę pocieszyły.

Antosiowa ... poczytałam ten wątek o tym antybiotyku ... i faktycznie niezbyt pochlebne opinie :-(

Witusiowi życzymy również dużo zdrówka!!!

:szok::szok::szok: Mateuszku, co za cholerstwo ci się przypętało znów .... a kysz a kysz a kysz

Opiekowałam się kiedyś dziewczynką (3 latka) chorą na szkarlatynę, miała gorączki powyżej 40 stopni i majaczyła :szok: ja miałam 17 lat i byłam przerażona. Robiłam jej zimne okłady na czułko i kark, podawałam picia ile wlezie (jeść też nie bardzo chciała, chyba, że zupki bardzo rzadkie). Choroba naszczęście nie trwała długo, może jakiś tydzień, ale końcówka już była dużo lepsza .... najgorzej wspominam pierwsze 3 dni.

Bądź dzielny Mateuszku, a ty mamusiu nie patrz na niego z przerażniem w oczach, ale uspakaja, że będzie dobrze i uśmiechaj się kojąco (a wiemy, że potrafisz ;-))

Mati, dużo zdrówka dla ciebie :tak:
jej, co za egzotyczna choroba :-( Tika, życzę siły i wytrwałości w walce z choróbskiem. Nie martw się opiniami o antybiotyku, w zależności od choroby czasem trzeba podać taki "niedobry". Ważniejsze, żeby działał i Mati zdrowiał. :tak:
Mozesz mu dac osłonowo jakiś lakcid czy coś tego typu, to antybiotyk nie będzie mu szkodził. :happy2: Buziaki :happy2:

Mateuszku ja podobnie jak inne ciocie sciskam cie mocno i zdrowiej szybko,niech ta goraczka i bolesci ida precz:wściekła/y:
Tikus trzymaj sie kochana,buziaki dla ciebie,myslami jestesmy z wami:tak:

Mozesz mu dac osłonowo jakiś lakcid czy coś tego typu, to antybiotyk nie będzie mu szkodził. :happy2: Buziaki :happy2:

racja przy antybiotycha warto podawać coś osłonowo, ja słyszałam że probiotyki (albo prebiotyki - zawsze mylę :zawstydzona/y:, a najlepiej to chyba symbiotyki, bo to jedno i drugie :-p) , a lakcid to co to za cudo ?

reklama
Lakcid to bakterie mlekowe,dzialaja oslonowo na przewod pokarmowy,ale ja osobiscie podalabym to po kuracji antybiotykowej,bo podczas oslabiaja tylko dzialanie antybiotyku....tak czytalam:baffled:

Do góry