reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Dzieki dziewczyny :*
wczoraj troche ja poobserwowal i ze zdziwieniem zauwazyl ze Oli potrafi juz calkiem sprawnie stac no i mi odpuscil troche chociaz pewnie jak przyjdzie co do czego to sie znowu przyczepi. Mam go i jego przemadrzania serdecznie powyzej uszu. >_< Normalnie jest gorszy niz tesciowa. Oli jeszcze nic nie rozumie ale sie naslucha bidulka :(

reklama
Ania- nomalnie nie wiem co powiedzeć, bo tak jak kasiulka słusznie zuważyła- mogłabym powiedzieć za dużo. Ale tak tylko napomknę delikatnie, że jak ty byłaś w szpitalu to twój mąż opiekował się Oliwką, czyż nie tak? No i jak mu poszło???

u nas bylo tak ze to maz caly czas chodzil za malym:tak: az do momentu kiedy to powiedzialam mu ze nie ma takiej potrzeby i ze jak wyjdzie z pokoju to i tak zaraz do niego wroci :tak:no i po paru dniach chodzenia za nim w kolko sam stwierdzil ze to nie ma sensu i sie meczyl gorzej od niego bo nie sposob za nim nadazyc i saiadl se na dupie:-D a jak sie ma cos stac to i tak sie stanie czy my bedziemy przy nich czy nie :-pglowa do gory to minie aniay:-);-)

Ania- nomalnie nie wiem co powiedzeć, bo tak jak kasiulka słusznie zuważyła- mogłabym powiedzieć za dużo. Ale tak tylko napomknę delikatnie, że jak ty byłaś w szpitalu to twój mąż opiekował się Oliwką, czyż nie tak? No i jak mu poszło???

no właśnie .... ja pamietam, że nie było idealnie :-p

no radzil sobie lepiej niz sie spodziewalam i tak ale powiedzial mi ze caly czas jej pilnowal. A dzisiaj rozmawialam z kolezanka kora z nami mieszka i ona wrecz powiedziala mi ze on uwazal ze za duzo sie przy Oliwii siedzi Oo

karola tyle ze moj tylka nie ruszy tylko mi mowi zebym jej pilnowala >_<

Kochane cioteczki .... Mateusz ma gorączkę 38.9 :-:)-(, pomimo podania mu 4 godziny temu nurofenu i paracetamolu. Temperatura spadła po lekach tylko na chwilę i znowu jest wysoka :-(.
Ma do tego katar, ale nie kicha ... jak myślicie ... czy to mogą być również objawy ząbkowania, czy ewidentne przeziębienie??? ... ślini się tak strasznie jak nigdy dotąd i pociera sobie rączką dziąsełka i .... na dodatek ma jeszcze jakąś taką delikatną wysypkę na brzuszku i pleckach :-( ... już zupełnie nie wiem co mam myśleć .... :-(

tika moja miala takie objawy prz wirusowce. Jesli tak to trzeba przeczekac i zbijac goraczke ( co 6 godzin paracetamol + co 8 godzin ibuprofen) tak mi powiedziala tutejsza pediatra, ale dla pewnosci idz koniecznie do lekarza, niech sprawdzi czy to nie co innego :*

tika mysle ze lekarz nie zaszkodzi a bedziesz pewna czy to nie jakies przeziebienie ta goraczka jest niepokojaca szczegolnie ze nie pomagaja leki. Zycze zdrowka i oby sie okazalo ze to tylko zabki.

Tika zapodaj malemu eferalgan w czopkach..kup 80 mg......zapodaj i zoabcz co sie bedzie dzialo...goraczka opadnie na bank...........i to na dluzszy czas i wtedy zobaczysz czy to zeby czy przeziebienie........u ans sa wlasnie takie objawy u natalki i wychodza jej zeby ...WRESZCIEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

reklama
Dziewczynki ... dziękuję za podpowiedzi. Noc mieliśmy koszmarną :-:)-( ... podawałam Nurofen z tym Eferalganem 8 mg, o którym pisała Tynka, na zmianę i gorączka ciągle nie chciała spaść ... tak, że spania było trochę tylko między 3.00 a 5.00 rano.

Dzwonilam do przychodni, pani doktor przyjedzie tylko jeszcze nie wiadomo o której :-(, a Mati ma dalej taką wysoką gorączkę i obsypało mu dzisiaj jeszcze całą buźkę :-(.

Aniay ... może faktycznie to jakaś wirusówka, bo gorączkę 3-dniową już miał

Do góry