Ja od dwóch tygodni uzywam zelu do mycia z jonson&jonson ułatwiający zasypianie(oczywiście na Hubcia nie działa ) (fioletowa butelka).Jest troszke piany, skóra jest ok nie ma żadnego uczulenia (mój syn jest alergikiem), po umyciu go tylko wycieram i smaruje kremem okolice pupci.
reklama
Elżbietka
mother of two sons&angel
xandii, my od pierwszej kąpieli w domu używalismy płynu do kapieli nivea z oliwką, a od 1 miesiaca płynu do kąpieli z szamponem, też nivea.
ten pierwszy się nie pienił, drugi sie pieni. po kąpieli baaardzo żadko smarujemy Filipa oliwką, skórę ma gałdką i bez uczuleń. piany nie spłukujemy. Filip nawet je tą pianę i nic mu się nie robi. wodę z kapieli tez pije (jak nie ma zabawki, którą da sie zaczerpnąć, to schyla sie i pije prosto z wanny)
aha, od jakiegoś czasu używamy szamopnu nabłyszczającego dla Filipa, nivea, niebieski
aha, od jakiegoś czasu używamy szamopnu nabłyszczającego dla Filipa, nivea, niebieski
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
... my też używaliśmy tego płynu do kąpieli z szamponem Nivea, wcześniej żelu Jonson&Jonson, a teraz od jakiś 2 m-cy używamy płynu do kąpieli Bebi i szamponu Bebi ... oba pięknie pachną i świetnie się pienią i kosztują ok. 7 zł /szt. ;-).
Nie spłukujemy ... tylko od razu wycieramy i ... Mateusz również zjada pianę ... popijając wodą z wanny ... najchętniej robi to z pojemniczka do odmierzania proszku do prania
Nie spłukujemy ... tylko od razu wycieramy i ... Mateusz również zjada pianę ... popijając wodą z wanny ... najchętniej robi to z pojemniczka do odmierzania proszku do prania
Załączniki
T
tynka
Gość
ufffffffffff a juz myslalam ze tylko moje dziewczyny maja takie pitne preferencje u ans genialan do picia jest kaczka do kapieli i gabka a jak nie ma nic to Emilak potrafi napic sie wody prosto z wanny
U mnie też zjada pianę
Ja używałam Bubchen i teraz używam BabyDream (z Rossmana) żel do kąpieli (na szampon jeszcze za łysi jesteśmy) - to jedyne co mi się nie uczulał (po innych miał wysypkę). Skóra po kąpieli - oliwkuję nóżki (bo są szorstkie tam gdzie pieluszka dotyka na udach) poza tym nie oliwkuję i skóra jest ok. Po kąpieli od razu pienisty bobas idzie na ręcznik, nie spłukuję :-)
Ja używałam Bubchen i teraz używam BabyDream (z Rossmana) żel do kąpieli (na szampon jeszcze za łysi jesteśmy) - to jedyne co mi się nie uczulał (po innych miał wysypkę). Skóra po kąpieli - oliwkuję nóżki (bo są szorstkie tam gdzie pieluszka dotyka na udach) poza tym nie oliwkuję i skóra jest ok. Po kąpieli od razu pienisty bobas idzie na ręcznik, nie spłukuję :-)
T
tynka
Gość
My niesety uzywamy serii SVR drogir jak choler bo 0,5 l kosztuje 80 zł.....ale niesety skorka Emi8lki jest bardzo delikatna na inne plyny.............tzn moge uzywac i uzywam od czasu do czasu do czasu nivea lub jonsona ale jak tylko pojawia sie plamki an skorze to musze wrocic do SVR
Elma
Małgosia
My używamy płyn Johnson & Johnson. Od Nivea mamy uczulenie :-(
Nadia ma bardzo suchą skórę i ten płyn + balsam świetnie sobie z tym radzi
JOHNSON'S BABY ZESTAW KĄPIEL PŁYN 400ml + KREM (266155277) - Aukcje internetowe Allegro
Nadia ma bardzo suchą skórę i ten płyn + balsam świetnie sobie z tym radzi
JOHNSON'S BABY ZESTAW KĄPIEL PŁYN 400ml + KREM (266155277) - Aukcje internetowe Allegro
NO NAPEWNO ALE NIE RAZ JEST TAK ZIMNO W NOCY ZE MOJ MAZ W CZAPCE CHODZI JA TO WSZOKU JESTEM I OGOLNIE TU LUDZIE W KOZAKACH CHODZA NO COZ NIE MA SNIEGU ALE JEST CHLODNO W TYCH MIESIACACH WLASNIE ZIMOWYCH A PRZEPRASZAM SNIEG JEST CO ROKU NA TEJDE NA WULKANIE;-)I TO WLASNIE Z TAMTAD CIAGNIE ZIMNO
To jak u was jest zimno to ile macie wtedy stopni? W sumie się nie dziwię, że twojemu mężowi jest zimno, bo on pochodzi z ciepłego kraju, a jak ty odczuwasz tą temperaturę?
Dzisiaj spał tylko raz w dzień i do piero teraz go uspiłam, nie mam juz siły na niego .dziewczyny czy wasze maluchy spia w dzien raz czy jeszcze dwa razy
Witek śpi ostatnio 3 razy po 30 minut Ale to i tak sporo, bo wcześniej spał (przed zmianą czasu) tylko 2 razy po 30 minut.
Karlam, my spac idziemy po północy, a wyskoczyć nie możemy nogdzie, bo mieszkamy sami
nam pasuje ta 22, tak go nauczyliśmy. wole zeby później poszedł spac i spał dłużej, niz położyc go o 20 i żeby mi o 5 już wstał.
u nas po nocy pierwsze jedoznko (kaszka na 180 ml) jest o 9-9:30
Ale z was wszystkich nocne marki ;-)
A ja mam pytanie jak jedza wasze dzieci bo Julka nie najlepiej ostatnio, rano wypija 150 mleka ok. 12.30 je gesta kasze z90 lub 120 mlaka, o 16 gesta zupe pozniej deserek i o 19.30 mleko z kleikiem i zwykle jest to tylko 150, no i oczywiscie je jeszcze w nocy miedzy 100 a 150 to zalezy o ktorej godz sie obudzi oczywiscie w miedzyczasie cos tam sobie dziubie z talerzy domownikow. wlasnie nie wiem co sie z tym jedzeniem jej porobilo bo jadla duzo wiecej a teraz czasami 150 mleka nie moze zjesc. ida jej zeby, ale zeby to bylo przez to, to nie chce mi sie wierzyc
Witek praktycznie za każdym razem jak wychodzą mu zęby ma problem z jedzeniem :-( Je połowę tego co normalnie, a jak szły mu górne jedynki to wręcz nie mógł ciągnąć mleka ze smoczka, musiałam zmienić smoczek.
dziewczyny jak usypiacie swoje niemowlaczki.Ja przezywam koszmar codziennie, zastanawiam się czy iśc z nim do lekarza. Mały śpi dwa razy dziennie, ale za czyn zaśnie to godzine go usypiam .Nie chce leże ani w łóżeczku ani w łóżku a o wózku nie ma mowy.Cały czas odwraca sie na brzuch i kołysze sie na czterech, oczy ma juz prawie zamkniete ale nie może zasnąc.Wieczorem jest to samo, niepomaga tez noszenie niechce się wogóle przytulic, wyrywa się z rak., marudzi i jeczy. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!
Faktycznie sporo styczniowych dzieci miało ten etap wstawania czy siedzenia przed zaśnięciem. Ja Witka kładę na materac z uporem maniaka, a czasem go nawet siłą przytrzymam i to skutkuje. dosłownie chwila moment i śpi.
Ja uwielbiam czuć zapach mojego synka takiego naoliwkowanego i chyba tak szybko z tego nie zrezygnuję ;-)
reklama
Elma
Małgosia
Ja się nie przejmuję tym że Nadia wstaje (na kolanka) w łóżeczku czy też maszeruje po nim na czworakach zamiast spać. Kładę ją gaszę światło i wychodzę, słyszę przez nianię że łazi, śpiewa itd. idę do niej jak juz naprawdę się rozryczy i wtedy dostaje smoczek i prawie natychmiast zasypia. W dzień też tak robię, zaciągam zasłonki i wychodzę.
Podziel się: