reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

jest jeszcze jeden sposob taki babciny na zatrzymanie rozwolnienia
nalezy urwac kilka galozek wisni, musza byc bez lisci pakow itp. same galazki, wrzucic do garna z mala iloscia wody i gotowac..........galazki wyjac wode przecedzic i ta herbatke ktora powstanie podawac do picia:tak:

reklama
dokladnie,podczas sraki zero mleka:tak:,jagody sok marchewkowy,kleik ryzowy na wodzie, no i duzo pic!!

Abeja skad ja to znam ja juz od miesiaca mam strajk podczas wieczornego jedzenia a w ciagu dnia tez nie zabardzo apetyt Laurze dopisuje,zato w nocy ryczy o mleko:wściekła/y:
u nas poskutkowalo zmienienie menu, bo kasza nie wchodzi u nas absolutnie(taka na gesto)jedynie przez smoczek i to tez odpowiedni smak,Laura regularnie tez wklada rece do buzi,wyjmuje cala zawartosc,polowe wyrzuci a reszte wklada spowrottem:baffled::angry:wkurza mnie to jak nie wiem:no::angry::wściekła/y::wściekła/y:
wiec od kilku dni na kolacje mamy kromke chleba albo bulke z serkiem,szynka,pomidorem,ogorkiem,pasztecikiem,parowka, ryz na mleku z jablkami i cynamonem ,jednym slowem wszystko tylko nie mleko i kasza,potem kapiel i dopiero mleko z kleikiem kukurydzianym przed snem i jakos to funkcjonuje narazie,przynajmniej nie beczy:baffled:,z tym ze jeszcze musze dokarmiac ja ok 23ciej bo to poprostu dla niej za malo i potem sie budzi
probowalam juz wyeliminowac jej jeden posilek w ciagu dnia i wcale nie bylo lepiej,wrecz przeciwnie,jeszcze mniejszy apetyt w dzien a w nocy chciala jesc:((
moze Zuzi poprostu sie kasza znudzila i trzeba cos wymyslic nowego:confused:

duzo cierpliwosci zycze,bo ja mam czasem ochote wyjsc i juz nie wrocic:baffled::-(

Dziewczyny mam problem. Zuzka mi za czesto pawiuje. I nie jest to jakas infekcja wirusowa. Ona jak mała anorektyczka po kazdym żarciu (albo prawie kazdym - chociaz najczesciej wieczorem) wkłada palce do buzi i puszcza regularnego pawia. :angry: pozatym z ewieczornym jedzeniem jest ogolny strajk. Comnie energii kosztuje zeby ja weczorem nakarmic :wściekła/y:

Dzis pusciła pawia rowniez rano, bo zaczeła kaszlec (pojecia nie mam od czego - raczej tez od zebow)...
rece mi juz opadaja. Macie jakies pomysły?

Abeja Czytałam na wątku lekarskim, że była Zuzuia u lekarza. Czy lekarz kazal zmienić jakoś jej dietę?

Dziewczyny ... ratunku .... Jeremi prze moją nieuwagę :zawstydzona/y: zjadł przeterminowane danonki i ma srakę :szok: co robić ??????:confused:

jak to bez mleka ... nawet modyfikowanego ????

Współczuję ci Mariolu, mam nadzieję, że Jeremi już lepiej się czuje. Dziewczyny doradziły ci wszystkie sposoby na srakę. A jeśli chodzi o mleko to przy takich problemach jelitowo-żołądkowych mleko (nawet to modyfikowane) podrażnia jeszcze żołądek i efekt jest jeszcze gorszy. Także lekarze odradzają podawania mleka. Trzeba tylko dawać dużo pić maluszkom by się nie odwodniły.

czy wasze dzieci w dzien tez malo spia ? bo moj to dzis spal tylko godzinke a wstal o 9 :rofl2:caly dzien szaleje :szok: to juz czwarty dzien od kad mu sie wszystko przestawilo:crazy: ale w nocy ladnie spi :tak:i co gorsza nie chce spac na sile :eek:

Filip od 4 dni zasypia samodzielnie, tzn kłąde go do łóżeczka i wychodze. śpi dwa razy. wstej przewaznie o 8, idzie spac ok 11, później ok 17 i na noc o 22. przed południem śpi 0,5-1.5 godz, po południu 40 min. noc całą

Hania budzi się o 7:00. Później zawsze spała tak od 10:30 do 12:00 i później od 15:30 do 17:00. Na noc szła już ok 20:00. Czyli łącznie spała 3 godziny. Teraz od kilku już dni śpi tylko raz, ok 2,5h.. Choć zależy, dziś na przykład spała 2 razy, jak zawsze, więc może powoli już się przestawia na jedno spanie..

W dzień HAnia też zasypia sama, kłądę ją do łóżeczka i wychodzę a ona się tam troche powierci, poszuka sobie miejsca i zasypia;-). Za to wieczorami jest koszmar:wściekła/y:. Ja zauważyłam, że ona się boi ciemności:szok:. Nawet jak jestem z nią na dworzu, a czasem się zdarzy, że jest już ciemno, to ona sie poprostu boi:-(. Wasze dzieci też tak mają??

reklama
Laura wstaje przewaznie miedzy 7,00 a 8,00 i spi od 11stej poltora godziny a potem ok.16stej drzemie pol godz.czyli w sumie spi 2 godz.w dzien iw noc tez ladnie spi,klade ja ok.20stej
zawsze wieczorem zasypia ladnie ,tzn,dostanie mleczko i wychodze a ona sie pokreci,znajduje miejsce i zasypia,w dzien pierwsze spanie ma w wozku na spacerze a to drugie w lozeczku i tu od paru dni samodzielne zasypianie jest nie najciekawsze,tzn placze czasem 20min zanim zasnie,dzis np.nie chciala spac wcale:cool:,wiec chyba tez zaczyna sie przestawiac na jedna drzemke,tylko ze o 18stej usnela nam w aucie bo byla taka padnieta:eek:,jak bylismy na zakupach:no:
a co do ciemnosci to nie zauwazylam zeby sie bala,ale moze Hania ma teraz taki okres,ze zaczyna sie bac wszystkiego,mysle ze to normalne i napewno kiedys przejdzie.Kolezanki syn tez tak mial,Laura zaczela sie bac narazie obcych,ryczy czasami jak opetana jak ktos nas odwiedzi a ona go nie zna:eek:,mam nadzieje ze to tez chwilowe:eek::cool:

Do góry