reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Mój synek pierwszy raz od tygodnia przespał całą nockę bez zsiusiania się :tak: Co prawda obudził się o 4 ale z głodu :-) Mamusia musiała mu ścisnąć pieluchę na noc tak by oba rzepy się stykały ze sobą. On nie miał za ciasno tej pieluchy, ale luzu też nie miał, a siuśki nie miały jak wycieknąć ;-) Na dzień tej pieluchy tak mocno nie mogę spiąć, bo jak się wierci to cisnęłoby go w brzuszek :elvis:

Od kilku dni mały ma takie śmieszne krosteczki na polikach, taką kaszkę w kolorze skóry. Czy to może być uczulenie? Tydzień temu jadł po raz pierwszy jeżyny, a krosteczki wyszły mu w połowie tygodnia. Co to może być?

reklama
Mi się wydaje, że może to i być uczulenie, ale ciężko powiedzieć, jak się nie widzi. Hania też kiedys miała takie dziwne policzki, też myślałam, że to od jakiegoś pokarmu, a tu sie okazało, że to było od słońca:szok:.

monika u nas tak zaczyna sie uczulenie
jesli nie bedziesz podawac uczulajacego produktu to po dwoch dniach zniknie a jesli dale bedzie cos malego uczulac to kosteczki moga sie zaczerwienic. a uczulenie moze wyjsc dopiero 3 dni po zjedzeiu czegos uczulajacego

Hania też 3 razy, po ok 45 minut.
Rano ok 8:00 (wstaje ok 7:00)
W południe ok 12:00
Popołudniu ok 16:00
Kładzie się spać między 19:30 a 20:00
Teraz np. już ładnie śpi:tak:.

moja niunia spi dwa do czterech razy dziennie, w tej chwili ciezko mi powiedziec bo sie jej akurat przestawia. ale jeszcze do niedawna zasypiala na godzinke przed 11 a potem na poltorej do dowch przed 20

Mateuszek wraca do normy z spaniem w ciągu dnia :tak: i zazwyczaj śpi znowu 3 razy dziennie od ok. 40 min do 1h. Wczoraj spał tylko 2 razy po godzinie, ale za to zasnął wcześniej, bo już o 20.30.
Antenka ... a jak śpi Twój synek???

Witek śpi 3 razy po 20-30 minut, choć dziś spal po 15-20 minut :szok::-( Pierwsza drzemka jest rano ok 8, potem koło południa i ostatnia ok 16-17. A spać idzie przed 20. Właśnie teraz małż go usypia :tak: A rano budzi się 5-6 :eek: No i oczywiście ostatnio robi sobie i nam pobudki w środku nocy :eek::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mi się wydaje, że może to i być uczulenie, ale ciężko powiedzieć, jak się nie widzi. Hania też kiedys miała takie dziwne policzki, też myślałam, że to od jakiegoś pokarmu, a tu sie okazało, że to było od słońca:szok:.

Tylko, że słońca to ostatnio było tyle co na lekarstwo :-(

monika u nas tak zaczyna sie uczulenie
jesli nie bedziesz podawac uczulajacego produktu to po dwoch dniach zniknie a jesli dale bedzie cos malego uczulac to kosteczki moga sie zaczerwienic. a uczulenie moze wyjsc dopiero 3 dni po zjedzeiu czegos uczulajacego

Właśnie raz dostał te jerzyny i po kilku dniach wyszło mu na policzkach, ale jeszcze nie zlazło, mimo że więcej jerzyn już nie dostał :no: A można skór czymś smarować jeśli to jest alergia?

reklama
Do góry