reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Monika moze sie tu naraze bo Pampersy i Huggisy taka porzadna firma;-)ale dla mnie one sa lwasnie niezbyt chlonne i jedne i drugie i robia sie takie rozlazle i galaretowate..

Zgadzam się z Tobą, Skakanka, teraz (mały nosi 4+, 5) mi wszystkie zaczął przesikiwać, i Pampers, i Huggies. Na razie używam Babydreams Rossmana - jak dla mnie są rewelacyjne, lepsze od powyższych. Testowałam też Tesco ceratowe, ogólnie poza tym że szeleszczą to są ok. Mały w nich się nie odparza wcale, mimo że ceratowe, nawet bez smarowania dupki czymkolwiek i są dość suche w środku. U mnie Pampersy wcale suche w środku nie były... mój demon wypija jakieś koszmarne hektolitry płynów (np. w dzień około 400-500 ml herbatki... w nocy jakoś nawet 800 ml mleka potrafi) i sika makabrycznie dużo.

Co do fazy nie odstępuję mamy na krok - u mnie nie było :-)

reklama
Marthusia Natalke wsadzilam w chodzik wlasnie jak juz nie moglam jej dzwigac, miala dokladnie tyle co teraz Marta czyli Tusia;-)ale odradzaja chodzik...choc Natalka cala i zdrowa...;-)

ja wlasnie od kilku dni mysle nad takim rozwiazaniem.mimo,ze wiekszosc mi to odradza,wiem,ze by jej sie sposobalo i mialaby zajecie. a przeciez jesli nie bedzie spedzala w chodziku calego dnia to nic sie jej nie stanie,prawda?

no ja niezbyt sluchalam rad,zeby nie chodzila chodziku, staralam sie,zeby nie za czesto, mniejsze zlo...ale nie moge stwierdzic,zeby jej chodzik zaszkodzil

wiec juz chyba wiem, co bedzie naszym najnowszym zakupem.skocze chyba nawet jutro do sklepu i zobacze jak lenulec zareaguje.

(...) Dostałam ostatnio połowę paczki Huggiesów 4+ i używam ich od tygodnia tylko na noc ... przy nich nie zdażyło się jeszcze ani raz żeby coś przepuściły :tak:, ale i tak nie zamierzam przerzucać się na nie :-D;-)
O ironio losu!!!! .... wczoraj to napisałam ... a dzisiaj Mateusz mokry aż pod samą pachę :-D:sorry2::baffled:

Monika moze sie tu naraze bo Pampersy i Huggisy taka porzadna firma;-)ale dla mnie one sa lwasnie niezbyt chlonne i jedne i drugie i robia sie takie rozlazle i galaretowate.Uzywam pieluch z Lidla, nie dosc,ze tanie to wedlug mnie bardziej chlonne.

Niestety Pampersy też przepuściły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale po dzisiejszej nocce wiem czemu tak jest. Mój synek lubi spać na boku i zawsze ma mokro akurat na tym boku na którym śpi :szok::-( Pewnie gdyby spał na pleckach bądź na brzuchu to nie byłoby takiego problemu :no: Tylko zastanawia mnie to dlaczego nagle od zmiany pieluch na większe pojawił się ten problem :baffled:

dziewczyny, czy wasze dzieci tez są aktualnie w fazie "mamonieodstęujmnienakrok"? bo ja już jestem tym zmęczona. nie chce sam sie bawić, jak tylko wychodza z pokoju to jest ryk nie z tej ziemi:baffled:

O taaak :wściekła/y: Niestety.

O ironio losu!!!! .... wczoraj to napisałam ... a dzisiaj Mateusz mokry aż pod samą pachę :-D:sorry2::baffled:
,

;-) Następnym razem nie pisz, bo wykraczesz ;-):-D

reklama
A CO DO CHODZIKA TO ARYAN W NIM CHODZI:tak:ALE NIE DLUZEJ JAK 15 MINUT;-)BO DLUZEJ I TAK NIE WYTRZYMA ZARAZ MU SIE NUDZI:-p

Do góry