reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Jeremi śpi tylko w pidżamas z długin rękawem i stópkami, kocykiem przykrywam, ale się z czasem z niego wykopuje ... okno muszę zamykać, bo wycieczki komarów wpadają na ucztę z młodej krwi :wściekła/y:

reklama
Rochul śpi w piżamce lub w śpiochach. U nas nocki śa dośc chłodne. Jeśli przykrywam go kołderką to okno musi być otwarte, a tak to tylko kocykiem. On lubi niższe temperaturyi jak mu za ciepło to się wybudza i płacze:eek::baffled:
A jak się odkrywa to nie przykrywam za bardzo.:no:

Hania spi w pizamce przykryta kocykiem. Ja sie wyfika to uwazam, ze musialo jej byc za cieplo i tak spi, ale przy okazji nastepnego otwarcia okiem ja przykrywam. Znowu jak uznam, ze moze jej byc chlodno to ja okrywam troche moja koldra:tak:.

Marta spi w polspioszkach i body z dugi lub krotkim, po lekka kolderka,nigdy nie odkopuje sie w calosci, spi w poprzek lozeczka, nogi czesto wystaja przez drabinki i jedna polowke ciala ma przykryta..

... już widzę jak mąż mi chce dać buzi na dobranoc, a ja mówie: ... nie przeszkadzaj, ciągnę smoka!!! ;-):-D :rofl2:

Dobrze, że smoka a nie coś innego ... ;-):-D:rofl2:

a ostatnie noce były dość chłodne ...

"Dość" to mało powiedziane. W Pile przedostatnia noc była wręcz zimna, bo nad ranem zanotowano -1 st.C, a o 7 rano było zaledwie 3 st. I jak tu ubierać malucha do snu? Ja Witka ubieram w piżamkę lub bodziaka i śpiochy i przykrywałam go cieniutkim kocykiem, ale i tak głównie był odkopany. Za to wczoraj sięgnęłam już jego kołderkę i ku mojemu zdziwieniu pierwszy raz od wielu miesięcy nie wędrował przez sen po łóżeczku :szok::-D
Ale za to trzecią nockę z kolei mam zarwaną. Młody budzi się i płacze, bo jest cały zsikany. Jak go przebiorę to potem nie chce spać :no: i walę z nim nawet ze dwie godziny. Podejrzewam, że to wina pieluch (Huggis 4), które od kilku dni właśnie używamy. Chyba mam jakieś felerne pieluchy bo nawet w dzień przepuszczają. Dziś małż kupił Pampersy i zobaczymy jak będzie w nocy.

A MOJ SYNALEK SPI W PIDZAMCE Z KRUTKIM REKAWKIEM :tak:A JAK SIE ZROBI CHLODNIEJ DO Z DLUGIM;-)A O PRZYKRYCIU GO TO NIE MA MOWY BO SIE BUDZI OD RAZU:tak:

Monika moze sie tu naraze bo Pampersy i Huggisy taka porzadna firma;-)ale dla mnie one sa lwasnie niezbyt chlonne i jedne i drugie i robia sie takie rozlazle i galaretowate.Uzywam pieluch z Lidla, nie dosc,ze tanie to wedlug mnie bardziej chlonne.

reklama
Do góry