reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Marta spi spokojnie za to Natalka daje czadu tzn sie wierci dookola wlasnej osi, gada przez sen ciezko sie wyspac...

reklama
Michas tez jest bardzo ruchliwy podczas snu, i niestety sam sie wybudza i to kilka razy w nocy :-(

U nas też tak jest. Mały tak się wierci, że muszę mu na całej jednej długości łóżeczka (od drugiej strony jest ściana) zasłaniać szczebelki , bo czasem wlezą mu pomiędzy nie nóżki i potem jest płacz bo nie umie ich sobie na śpiku wygramolić :dry: :dull: A poza tym wędruje po całym łóżeczku i w pewnym momencie ono mu się kończy i też stęka bo pupę ma już przy szczebelkach a nogi na ścianie :szok::confused: Jak on to robi to ja ie wiem. Mimo że przesypia raczej całą noc, to ja i tak kilka razy muszę do niego wstać i przesunąć go z powrotem na swoje miiejsce, dać mu smoka i ukochaną pieluchę, dać pić itp.

Olaboga:szok: a ja myślałam, że to tylko Hania taki wierzgol! Czasem się boję, żeby przeze mnie się nie przeturlała i nie spadła z łóżka:-D:-D. A tak poważnie Monika to u nas dokładnie tak samo, jak nie picie to smoczek, jak nie pomoc w znalezieniu dobrej i wygodnej pozycji do spania to znów Hania musi trzymać róg od kocyka w rączce! Jednym słowem noc wiercipięty:-D. Kiedyś myślałam, że może to od nadmiaru wrażeń w ciągu dnia, bo bywają spokojne noce, gdzie obudzi mnie może z 2 razy... Ale widzę, że powiedzenie "spać jak niemowlę" się nie sprawdza:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

Mateuszek też wędruje całą noc ... obierając najróżniejsze pozycje podczas snu :-D, ale zazwyczaj się nie wybudza i robi to wszystko na śpiocha :happy2:. Jest tylko jedna pobudka rano ok. 5 na mleko ... no chyba, że są upały wtedy przebudza się lekko na piciu :-)

Zuzka generalnie śpi dobrze, wiadomo, obraca sie we snie jak wiekszosc dzieci ale spi dobrze. Jednak od 3 dni zaczeła mi sie budzic w okolicach pólnocy, wstawac i sie smiac. Nie wiem o co chodzi, moze to wina nowej kaszki, pewnie zalega jej w brzuszku..... chyba ja zmienie na starą...

A jaka nowa kaszke jej dalas?Marcie dalam przez pomylke kaszke od 10msca i jej smakowala, jak jej dalam od 5go to juz nie...;-)

reklama
jabłkowo-gruszkową nestle od 7 m-ca.
Ogólnie na noc dawałam kleik kukurydziany, ale z racji tego, ze na mleku a to zuzka pije tylko to najdrozsze :wściekła/y: przestało mi sie opłacac. najpierw kupiłam wiec ryzowo-kukurydziana z Bobovity na noc, potem na wypróbowanie Hippa na noc a teraz to Nestle. Poprzednie były ok, ale ta sobie chyba podarujemy

Do góry