reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Idzie nam ta jedynka idzie:tak:
dzień minął nam w miarę . W prownaniu z nocą to super po prostu.
Na noc podałam mu paracetamol i oczywiście żel na dziąsełka.
Strach się bać co będzie przy ocznych.:eek:

reklama
U nas też z nockami kiepsko. Ostatni raz tak było jak Filip miał ok 2 miesięcy. Przyzwyczaiłam się już do cudownie przespanych nocy, a tu znowu powtórka z rozrywki. Dziś np. były balety od 2 do 4. Myślę, że to przez ząbki. Dolne jedyneczki mamy już obie, a górne pojawią się lada moment.

do 2:30 spał spokojnie. Jak się obudził, zjadł, żelik na dziąsła, paracetamol i lambaluna przez godzinę albo i więcej zero spania:baffled:
a to się wygiął i przewrócił na boczek, chwila spokoju, a po kilku minutach znowu płacz:baffled:.
Głaskałam, przytulałam, kołysałam, przytulałam, śpiewałam...
Zasnął w końcu, ale póżniej po 5 sie obudził i znowu to samo. W końcu wzięłam go do łózka i nakarmiłam, oboje zasnęliśmy. Obudził nas telefon:baffled: po 6 i tyle spania:-(

no widzę że z tym spaniem to ogólny problem - może to taki wiek naszych dzidziusiów że ryczą po nocy:no: kurcze o co chodzi...:sick: życzę wszystkim i sobie:-p wreszcie dobrej nocki :angry: bo normalnie niedługo się wykończymy... uff spróbowałabym metody Elki ale Tomek by mnie chyba zatłukł... bo on ma spania aż do 3,30 więc staram się zawsze szybko ją uciszyć (czym się da - zwykle cycem :)) żeby się TOm choć trochę przespał... ciekawe kiedy ucieknie do innego pokoju :-(

kolejny zębaczek rośnie:) Roszku trzymam kciuki żeby nie bolało :tak:
chorym dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrówka :tak: swoją drogą to straszne że dzieciaczki chorują a my nie bardzo mamy jak im pomóc...

A ja drogie koleżanki :tak::-) chciałam zapytać czym myjecie dzieciaczkom główkę, mydełkiem czy szamponem i jaki specyfik Wam się sprawdził?????
My używamy nawilżającego płynu do kąpieli z oliwką Johnson's Baby, ponieważ pani magister w aptece powiedziała, że on się również nadaje do mycia włosków u tak małych dzieci ... Ale jakoś nie jestem do tego przekonana :hmm:i nie wiem czy robie słusznie :confused:

my używamy z nivea szampon i płyn do kąpieli 2w1. wydaje mi sie ze jest ok.
8b17bfd51bf94da8868970d8181a1a0c.jpg

reklama
Do góry