reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

a my uzywalismy z nivea ale plyn z oliwka i tym tez mylismy glowe, potem kupilam plyn z oliwka z bella i tez tym mylismy glowke, a teraz kupilam bambi i tez myjemy tym gloeke :-)

reklama
drogie mamusie - dziękuję za Wasze odpowiedzi, no i wiem już, że wypróbuję Niveę :-):tak:, tylko jeszcze nie wiem którą opcję czy żel, czy płyn :confused:

ja chciała uzywac kosmetyków z Nivea, ale u nas sie one nie srawdziły. Do kapieli przez jakis czas uzywalam plynu Bubchen, jakis czas temu kupiłam Bambi za całe 6 zł i wicie co? slicznie achnie i super sie pieni. Ciałko i wlosy myjemy dziecięcym mydłem w kostce. po kapieli oliwka (aktualnie mleczko z bubchen)

A my myjemy całe ciałko i główkę mydełkiem Bambino, a potem ciałko smarujemy oliwką z tej firmy, a główkę specjalną aptekarską oliwką, bo nadal walczymy z ciemieniuchą :eek::wściekła/y:

Mam pytanie odnośnie snu! Czy Wasze dzieci śpią spokojnie? Hania przesypia całą noc, nie je, nie budzi się, ale..... strasznie się wierci! Uleży w jednej pozycji góra 10 minut, raz jeden bok, raz drugi, to znów na brzuchu... Raz wypluwa smoczek, za pół godziny stęka, bo nie ma smoczka:-D:-D:-D. Kiedyś myślałam, że to może dlatego, że śpimy razem, że jest jej gorąco, albo nie odbiła dobrze po jedzeniu, albo ma mokro, albo głodna... NIC nie wiem już, może taka juz z niej porostu wiercipięta:-D:-D:-D. Czasem zarzuci mi nogi na plecy i śpi w poprzek:-D. Jak to u Was jest? A może to ja mam tak lekki sen, że słysze jak moje dziecko buszuje po nacy:-).

Aniu, mnie się wydaje, że Haneczka to mała wiercipiętka, zresztą podobnie jak moje Ola i Ewelinka. Całą noc wiercą się niemożliwie, Ola siada i potem pac! leci w bok, a Ewelka to nawet zaczęła gaworzyć przez sen!:-D

reklama
Do góry