reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

no to Ci mariola zazdroszcze bo moja najmniej to 20 minut ssala do tej pory a bywalo ze i 40 i jak widac wcale sie nie najadala

reklama
ale skoro nie wyglądała na głodną to pewnie dstała to co chciała, a może chciało jej się tylko pić i pogardziła tłustszym mleczkiem :confused:
Jeremi ma czasem taki napady, że tylko spije co zadsze a jednej piersi i niby nie chce, a jak mu zaproponuję drugą to też tylko troche possaka i zadowolony opowiada mi jakieś historie :laugh2:

ale Jeremi rosnie:) i wlasnie nie wygladala na glodna i mimo wszystko nie rosla, czyli zjadala niezbedne do zycia minimum:baffled:

a ja mam pytanko czy wasze dzieciaczki tez czasem obkupuja sie po... pepek?? bo mojej oliwci najpierw wyplywalo tylem, potem zanim zmienilam na wieksze bokiem a teraz wszystko na przod idzie i sie boje zeby jej sie jakies zakazenie nie wdalo...
male pieluchy czy co? niedawno zmienilam na dwojki ale jak tak dalej pojdzie zaczne zaraz trojki

Najwyrazniej moja niunia ssie nie tak jak powinna
Z tym karmieniem piersia moze nie bedzie az tak zle bo wieczorem, w nocy i teraz nad ranem przyssala sie dobrze i ladnie jadla :)

aniay bez obawe, zuzka tez sie czasem potrafi obsrac po cycki albo rozmazac na plecach, a za dobra rada MariaOli uzywamy juz Pampers 3.
jak jest tak obsrana to wrzucam ją pod prysznic albo do wanny bo chusteczkami to bym musiała całe opakowanie zuzyc a i wtedy nie bylabym pewna czy jest czysta. :)

Aniay karm piersią córcię ile się da, ale uważaj bo może się przyzwyczaić do picia z butelki :szok:. To niestety jest dużo łatwiejsze niż ssanie cycka :-(

A co do pieluch to my również używamy Pampers 3 i Haggis 3. W 2 małemu się już siuśki przelewały, bo się nie mieściły ;-)

my na 3 juz dawno:baffled: . pampersy 2 tez mi przeciekaly, chociaz wagowo niby pasowaly. 3 jakios lepsze sa.
a na noc stosujemy bella happy, tez chyba 3 (5-9kg).

wczoraj Filip kupe miał na ramionach:baffled: :szok: . i to jaka smierdzaca:ninja2: :dull: :oo2: :huh:

reklama
a powiedzcie mi jak sklonic dziecko do butelki? pomyslalam ze dam Miskowi mojemu na noc butle zeby sie biedak w koncu sam wyspal ale nie hu hu :-( wyplowa smoczek, krztusi sie, odwraca glowe ;-( albo sie nim bawi i nie pije :-( nie wiem co robic :-( przeciez chce karmic piersia tylko do 6 miesiaca.... a co potem???

Do góry