reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

u nas dziś też kiepsko, o 4:30 Filipowio zebrało się na rozmowy:baffled: w przeciwieństwie do mnie:eek:
później niby spał, ale tak jednym okiem

Tynko, a no wybyłam na tydzień okołoświąteczny, w miejsce, gdzie internet nie dotarł jeszcze ;-)

reklama
u nas bylo fajnie w nocy mala spala od 20stej do 2,30 bo ja budze jak tak dlugo spi i butle jej daje bo w ciagu dnia strajkuje z jedzeniem a tak w nocy aby to nadrabia i 100ml wypija bez grymaszenia,potem spanko od 3ciej do 5,30 potem od 7do 9tej:-Dwiec sie wyspalam,narzekac nie moge:laugh2:;-)

Karlam ja stawiam na zatkany nosek,moja Laura tez spi tak nerwowo jak ma katarek:zawstydzona/y:

Gratuluję następnym maluszkom ślicznie i długo śpiącym w nocy ;-):-D:laugh2:

Karlam możesz też robić napary, żeby się lepiej oddychało. To powinno trochę pomóc. No i podobno pomaga też leżenie na brzuszku, bo to co zatyka nosek ma wówczas możliwość z niego wyciec ;-)

Witek ostatnią noc też miał rwaną. Zasnął o 23 i obudził się o 3:30 i zebrało mu się na pogaduszki i zabawy. Ale mamusi się wcale to nie marzyło. Wypił ok 150 ml mleczka. Następna pobódka była krótko po 6 rano i znowu to samo. Tym razem wypił tylko 50 ml. Zasnął po 7 a po 8 musiałam go budzić bo szliśmy do lekarza na kontrolę.

u mnie znowu tragicznie, maly zasnal o 21.30 i budzil sie czesto, pierwszy raz kolo 1 w nocy a potem to juz co godzine :-( nie wiem kurcze, moze to przez zatykajacy sie nosek albo przez to ze kupke ciezko cisnie rano ;-( nie wiem juz co mam z tym zrobic ;-( przeciez ja sie wykoncze :-(

U nas jak steimar nie wystarcza dajemy po trzy kropelki soli fizjologicznej do każdej dziurki, a potem na brzuszek by spłynęło, a co samo nie wyleci to wyciągam patyczkiem.

no to chyba z piersiami konczymy :/ mala nie chce jesc:-( moze jak ja troche przetrzymam to zje ale kurce watpie, pojadla 10 minut i brodawke z ust wypluwa chociaz po odlozeniu nie wyglada na glodna, teraz juz nie wiem

reklama
Aniay to ile bys chciała by ssała ! Im starsza tym się szybciej naje. Jeremi od dawna już po 10 minutach jest obżarty jak bąk :laugh2:

Do góry