reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

co do napletka to jeden lekarz kazal odciagac na maksa, a drugi tyle ile sie da i nie straac sie wiecej, ze sam to zrobi troszke pozniej (Aph czy chodzimy do tej samej pediatry?? pani dr K ?) wiec przy kazdej kapieli odciagam ile moge :-( boje sie ze maly bedzi emial ten zabieg :-(

reklama
Moniczko glowa do gory ja tez tak myslalam ze jestem zla matka i plakalam ze przeze mnie mala ma zaparcia bo nie moge jej wlasnego mleka dawac i stresowalam sie podwojnie i Laura to czula i bylo jeszcze gorzej az w koncu postanowilam ze koncze z tymi cycami bo przekladalam ja ze strony na strone i mleka mialam malo i mieszalam jej w brzuszku i teraz mala jest spokojna robi codziennie kupke i ja jestem tez duzo spokojniejsza a Laurunia to glodomorek bo wypija co 3 godziny 100ml:-D

Maju u mnie jest identycznie z tym karmieniem. Witek pociągnie cyca przez 5 minut i już jest ryk. Laktacja samoistnie u mnie zanika, bo on coraz mniej ciągnie :-( A z butelko to wypija co 3 godziny 120-130 ml, a czasem nawet dopomina się o jeszcze i wtedy potrafi wypić nawet 150 ml (ale to żadkość) :szok::tak:

Filip na noc z butli, np wczoraj wytrąbil 170 i wcale nie zachowywal sie jakby był pełny:eek:
za to spał od 22 do 8 rano bez jedzenia. zastekal tylko koło 6:30, to dostał smoczka i do 8 grzał :). normalnie kocham go:-)

Właśnie, ta pogoda jest taka durna, że nie wiem jak mam się sama ubrać a co dopiero synka :wściekła/y: W zeszłym tygodniu zdażyło mi się go ubrać za grubo, bo akurat w miarę ciepło było i mały się spocił jak mops. Babcia kupiła mu taki fajny kombinezonik cieńszy, ale teraz znowu jest tak zimno, że trzeba zakładać ten zimowy :szok::-( U nas od rana najpierw lał deszcz, a teraz od godziny sypie śnieg :szok:

Wow Elu, to faktycznie kochany chłopak :tak: Witek budzi się co trzy, czasem co cztery godziny i domaga się jedzenia. Te cztery godziny to zdarza się mu raz w ciągu nocy i czasem raz w ciągu dnia, jak akurat śpi. Bo jak nie śpi to domaga się co trzy godzinki :-)

Marta przeważnie w nocy budzi sie co 4 godziny czasem ma takie super noce,że tej np spala od 21 do 4 i to ja ja obudzilam zeby nie przesikala pampersa;-) potem sobie spala jeszcze do 8. No i jak nic jej nie ma to spokojnie lezy i spi w lozeczku z czego sie najbardziej ciesze.Oby juz powoli te kolki przechodzily.

wow Ela to super!!!moja Laura spi od 20stej do 2giej potem jedzonko i spi do 6stej ,znowu jedzonko i do 9tej;-)tez nie zle uwazam,ale chcialabym zeby ostatnie jedzonko dostala ok 22giej wtedy przespi moze cala noc:dry::laugh2:

ja w nocy nie zmieniam pampersa (na noc zakłądam pieluche firmy bella - dla nas okazuja sie bardziej chłonne), Filip w nocy nie robi kupy i mniej sika, dziś np z nocy było chyba tylko jedno sikniecie, bo pielucha prawie suchutka była:szok:

reklama
Maju u mnie jest identycznie z tym karmieniem. Witek pociągnie cyca przez 5 minut i już jest ryk. Laktacja samoistnie u mnie zanika, bo on coraz mniej ciągnie :-( A z butelko to wypija co 3 godziny 120-130 ml, a czasem nawet dopomina się o jeszcze i wtedy potrafi wypić nawet 150 ml (ale to żadkość) :szok::tak:
no to Witus tez kocha jedzonko:-D,Monisia trzymam kciuki zeby z ta twoja laktacja sie poprawilo ,mi sie niestety nie udalo:-(

Do góry