reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

ufff przespana noc:tak: :-) Julcia wkoncu wczoraj usnela i spala jak zawsze:-) Dzis sie obudzila radosna jak zawsze, chyba zapomniala o wstretnej szczepionce:wściekła/y: Niestety nastepna juz za 6 tyg. czyli 10 maja:baffled:

reklama
a u nas dzisiaj Lena przespala pierwszy raz cala noc. Coi prawda obudzila sie juz o 6, ale od 21 spala:) Oby wiecej takich nocy. Bo ja tez ostatnio ciagle zmeczona.

Marta tez strasznie plakala przy szczepieniu potem caly dzien przespala troche poplakujac i noc tez przespala.Natalka tez nie plakala przy szczepieniach..Goraczki nie miala. Ostatnio ladnie spi, tej nocy tez spala od 22 do 5 kiedy ja obudzilam na karmienie pewnie by spala dalej ale skoro ja sie obudzilam;-)
Karlam u nas wazy pielegniarka a potem lekarz bada rozebrane dziecko przed szczepieniem.

u nas tez byla nocka przespana:-) jak zawsze:-p maly kiedys przespal 9 godzin:tak: chyba dwa razy sie tak zdarzylo;-)

A my wlasnie z zakupow wrocilismy i mam teraz w domu 4 soczki z jablka ( nie moglam sie zdecydowac jaki wziasc) 2 same jabluszko, jeden z marchewka i jeden z winogronami. I 4 sloiczki: 1 jabluszka,1 jabluszka z marchewka, 1 mloda marchew z ziemniaczkami i 1 brokuly.
Od przyszlego tygodnia zaczynamy jedzenie. :tak: Lekarka mi powiedziala, ze mam Go trzymac na samym mleku do pol roku, ewentualnie dawac sok z jablka jakby mial zaparcia, a zupki czy obiadki, to tylko 1 skladnikowe. :baffled: No ale rozmawialam z inna mama, taz wczesniaczka i powiedziala, ze sok z jablka daje juz od 2 miesiaca zycia maluszka :eek: :szok: a obiadki od 3. Robert zacznie jutro 4 miesiac, wiec mozemy pobrobowac. Zaczniemy ale od soczkow i to tych czystych z jabluszka. :tak:

Jak zje ladnie ktorys obiadek, albo deserek, to potem bede mu sama robic. Narazie chce sprawdzic, czy to nie za wczesnie jeszcze. :dry:
A i kupilismy 2 kaszki ryzowe. Na noc bede mu dopypywac po 1, 2 lyzeczkach, bo cos mi sie widzi, ze samo mleko juz mu nie wystarcza. Wypija po 180 ml i jak sie skonczy to jest placz. musze miec smoczek w pogotowiu, a czasami jeszcze troche herbatki wypije po jedzeniu. :baffled:
Maly glodomor mi rosnie.
hmm.. tylko inteligentna mama zapomniala kupic dziecku lyzeczke. Mam takie plastikowe do jajek ( male), jak myslicie? Moga byc?

Filip wczoraj spał od 21:30 do 8 rano
za to dziś sie nie popisał:baffled: późno usnął (okolo23 chyab) i o 4:45 wstał na jedzonko i koniec spani abyło. do 6:30 gadał i się śmiał. a mi nie było wcale wesoło:baffled: pózniej usnal na 1,5 godz jeszcze. dzis w dzień tez nie za bardzo chce spac, tak max po 20 min niespokojnie spi:eek: :eek: :eek: :eek:

A my wlasnie z zakupow wrocilismy i mam teraz w domu 4 soczki z jablka ( nie moglam sie zdecydowac jaki wziasc) 2 same jabluszko, jeden z marchewka i jeden z winogronami. I 4 sloiczki: 1 jabluszka,1 jabluszka z marchewka, 1 mloda marchew z ziemniaczkami i 1 brokuly.
Od przyszlego tygodnia zaczynamy jedzenie. :tak: Lekarka mi powiedziala, ze mam Go trzymac na samym mleku do pol roku, ewentualnie dawac sok z jablka jakby mial zaparcia, a zupki czy obiadki, to tylko 1 skladnikowe. :baffled: No ale rozmawialam z inna mama, taz wczesniaczka i powiedziala, ze sok z jablka daje juz od 2 miesiaca zycia maluszka :eek: :szok: a obiadki od 3. Robert zacznie jutro 4 miesiac, wiec mozemy pobrobowac. Zaczniemy ale od soczkow i to tych czystych z jabluszka. :tak:

Jak zje ladnie ktorys obiadek, albo deserek, to potem bede mu sama robic. Narazie chce sprawdzic, czy to nie za wczesnie jeszcze. :dry:
A i kupilismy 2 kaszki ryzowe. Na noc bede mu dopypywac po 1, 2 lyzeczkach, bo cos mi sie widzi, ze samo mleko juz mu nie wystarcza. Wypija po 180 ml i jak sie skonczy to jest placz. musze miec smoczek w pogotowiu, a czasami jeszcze troche herbatki wypije po jedzeniu. :baffled:
Maly glodomor mi rosnie.
hmm.. tylko inteligentna mama zapomniala kupic dziecku lyzeczke. Mam takie plastikowe do jajek ( male), jak myslicie? Moga byc?

aph nie za wcześnie to rozszerzanie diety?? na dobrą sprawę skoro Robert jutro dopiero zaczyna 4 miesiąc to jeszcze ma 3...
ja osobiscie planuję zacząć w okolicach 5 miesiąca..

Abeja ale jak sie karmi butelką to wcześniej się rozszerza dietę chyba po 4mscu bo piersią po 6mscu.

reklama
Ja podjęłam męską decyzję w czwartek i odstawiła definitywnie Witka od piersi, a raczej on sam podjal taka decyzje :-( Przestalam sie oszukiwac i usilowac wcisnac mu cyca. Nie chce pic mojego mleka ani z piersi ani z butelki. Chyba tak jest jak Skakanka napisala, ze mu moje mleko nie smakuje :szok::-:)zawstydzona/y: Dostaje teraz tylko butle z mlekiem modyfikowanym, a jak skonczy 3 miesiac to zaczniemy rozszerzac mu diete. Zrobilabzm to nawet gdzbzm karmila piersia, bo przeciez musialbz cos jesc jakbym wrocila do pracy.

Do góry