reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Iza, wszytsko bedzie ok.
Ja tez chodzilam z mala na rehabilitacje - rehabilitantka kazala nam przychodzic co tydzien, a zgarniala za 30min 70 zeta. Ale poniewaz jakos zbytnio mnie do siebie nie przekonala, wiec znalazlam dobrego ortopede (bo ten do ktorego chodzilam panstwowo tez byl do bani). Nasz nowy ortopeda jest docentem i ordynatorem ortopedii w jakims szpitalu dzieciecym. Troche poczekalysmy na wizyte, ale zbadal mala i powiedzial, ze absolutnie nie ma potrzeby aby chodzic na zadne rehalibilacje bo wszystko jest super! A to Pani to najwyrazniej chciala nas naciagnac. No i 280 zeta m-cznie mamy w portfelu i spokojna glowke o mala ;)

Iza Wszystko bedzie dobrze.A jak masz mozliwosc to sprobuj pojsc do innego specjalisty.Mojej przyjaciolce jeden lekarz wsadzil dziecko w rozpórke(stwierdził dysplazję) a jak poszli do profesora(dwa dni pozniej) to kazal zdjac bo nie bylo zadnej dysplazji.Mieli tylko szeroko pieluche wkladac przez trzy tygodnie.Tak wiec co lekarz to inna diagnoza...

Iza-powodzenia,bedzie wszystko w porzasiu!
a mojej nadal kupki sie nie uspokoily i to nowe lekartswo nie poskutowalo, ciagle robi kilka rzadkich kupek,pani doktor mowila ze to moze byc spowodowane zabkowaniem no ale lek powinnien pomoc ale nie pomogl.
i jak juz pisalam na pogaduszkach,dzis mala dalam do babci na kilka dni az wydobrzeje bo nie cche jej zarazac bo juz mi troche wiruska zlapala i kichala
a tak za nia tesknie,maz mi zabronil dzis do niej jechac i sam teraz siedzi u niej a ja musze pisac plan do szkoly:(

Dziewczyny dzięki.
Marta ale Ty masz przeboje z Twoją córcią, trzymam za nią kciuki i za Ciebie tez żebyś szybko wydobrzała!

Buba wybieramy się z małą do neurologa prywatnie, zobaczymy co powie.
Zastanawiam się też czy nie jechać do innej poradni rehabilitacyjnej, bo mam drugie skierowanie i jesteśmy zapisani na 18 września, pamiętacie tą sytuację? Dzwoniłam do tej poradni i taki był termin a w innej był bliższy lekarka dała nam skierownie do obu. Nie wiem czy możemy iść też do tej drugiej, chodzi mi o fundusz zdrowia nie wiem jak to działa, żeby lekarka nie miała nieprzyjemności że dała dwa skierowania. Znacie się na tym?

Iza, ja nawoim miejscu poszlabym bez wahania - w koncu chodzi o zdrowie Twojej coreczki!! I watpie aby NFZ tak dokladnie to kontrolowal. A poza tym moglo przeciez Ci sie nie spodobac w tej poradni i chcesz sie przeniesc do innej

Iza bez obaw mozesz isc,ja bylam tez z moim malym u kilku lekarzy z tym samym nawet moja lekarka (to bylo jeszcze w polsce) powiedziala ze nie ma problemu i ze kazdy potrzebuje potwierdzenia diagnozy lepiej o jedna za duzo niz za malo , zycze powodzenia

Witajcie dziewczyny, dawno nie pisałam (przeprowadziliśmy sie i nie mam w domu internetu). Proszę o pomoc. Od jakiegos czasu Borys pokaszluje. Nie ma gorączki, kataru....
Podczas wizyty u lekarza (kilka tyg. temu), p. doktor powiedziała, że to normalne. Powinnam to skonsultować czy nie martwić się tym?
Powiedzcie też proszę, czy karmicie w nocy swoje dzieciaczki czy mają przerwę nocną (o której jedzą ostatni posiłek, co jedzą i ile) i kiedy później następny.
Pozdrawiam

reklama
Juz nie wiem co robic Maja tak sie slini ze jak spi to kaszle i sie krztusi. Zauwazylam ze nawet slina jej wychodzi z buzi jak spi. Jutro idziemy do lekarza na szczepienie i mam nadzieje ze ten jej kaszelek jest wlasnie spowodowany slinieniem a nie jakims chorobskiem, wystarczy ze dostala katarku przez to zabkowanie bo wychodza jej gorne zeby(z Maksem tez tak bylo tylko katar mu dolegal) No i chyba znow pomyliam watek:no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry