reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Współczuję dzieciaczkom ze skazą... Mam nadzieję że moja Oliwka nie jest i nie będzie na nic uczulona, mój brat i tata są strasznymi alergikami więc nistety ryzyko istnieje.

reklama
Dori obawiam sie ze nie wszyscy o tym wiedza!!! niestety!

czy wasze maluchy maja do spania podusie pod glowe??

Viki ma podusie, ale taka bardzo płaściutka - wlasciwie bardziej do ozdoby niz funkcjonalnie ;)

Karolinka śpi na płasko, podusie ma taką malutką ale służy ona tylko do przytulenia, kładę jej ją na brzuszek :) a ona ją tuli. W komlecie pościeli jest poduszka taka dosyć duża i płaska ale na razie jej nie uzywam :)

margarett - mam nadzieje ze bedzie lepiej synek mojej szwagierki (2 tygodnie mlodszy) tez ma torbiel na mozgu ale na razie konczylo sie tylko na kontrolach na usg ... nikt jej nie kaZal robic wiecej badan

no i stalo sie - po ostatniej kontroli usg okazalo sie ze torbiel powiekszyla sie 2-krotnie (ma teraqz 2,5 na 3,5 cm - to strasznie duze jak na glowke dziecka) teraz czeka ja wlasnie tomografia a potem operacja - cos starsznego ... i z tego powodu w wwekend jedziemy na chrzciny do nich ... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok ...

margarett - a co u was ??? jak po wizycie u lekarza ???

jezeli chodzi o preferencje ktorejs strony to ja nie zauwazylam u malej czegos takiego ... macha jednakowo prawa i lewa reka oraz nogami ... smiejemy sie ze kilometry robi  ;D

jezeli zas chodzi o szczepinki to priscilla - u was sa bardzo drogie - ja za taka place 110 zl ;
zuczek - w ktorej aptece sa za 99 zl ???

a jak juz jestesmy przy kapaniu to maz myje mala cala w wanience - ale cipcie tylko z brzegu bo taki dostal przykaz :)
michal nie raz widzial meza na golasa i czasami zdarza sie im wykapac razem pod prysznicem - ja sie z malym nigdy nie kapalam i maly nie widzial mnie calej na golasa - co najwyzej tylko piersi :)

TORBIEL!!! jak to wykryli? jak to zauwazylas ze cos jest nie tak??
maskara ale bedzie dobrze napewno!

czarownica - cale szczescie ze to nie u mojej kamilki - tylko u syna szwagierki  ...
a wykryli to u niego bo przy porodzie byly uzywane kleszcze a po takich zabiegach zawsze sie bada mozg dziecka na usg ...
a na dodatek szwagierka miala problemy z zajsciem w ciaze bo miala torbiel na jajniku - pomimo lekow i zabiegow ciagle sie wznawiala ... ale sie udalo a teraz taka sytuacja ....

poza tym ponoc wiele dzieci rodzi sie z takimi torbielkami ale przewaznie sie one wchlaniaja ... 

Co do machania rączkami to Oliwka przechodzi teraz okres niesamowitego machania rękami... w czasie kąpieli normalnie pół łazienki jest zachlapane - jakby chciała płynąć kraulem - daleko by nie zapłynęła ;)
A chwyta zabawki jednakowo - tzn wyciąga obie rączki

reklama
Idzia, na Wałowej. Jest to chyba najtańsza apteka w Trójmieście. Kolejki tam są czasem takie, że stoisz godzinę i dłużej. Ale się opłaca, bo kupując leki za 100 oszczędzasz nawet 40 zł!!
Troszkę mnie przestraszyłaś z tą odnawiającą się torbielką. Ja miałam a teraz znowu czuję, że mnie boli w podbrzuszu. Trza będzie pójść na usg :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry