- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny zmieniam temat bo chce zapytać o dwie kwestie, nie pamiętam czy to było już poruszane na początku jak się nasze dzidzie urodziły. Pytanie kieruję głównie do mam dziewczynek, czy myjecie im miejsca intymne, pewnie tak ale pytanie jak? i czy codziennie? Ja przemywam gazikiem z rumiankiem po kąpieli.
Druga sprawa, wiem że niektóre z was i tatusiowie też kąpią się z maluchami, czy jesteście wtedy całkiem nagie, a tatusiowie? To samo jeśli chodzi o codzienne życie, np. rano jak się wstaje z łóżka. Przyznam że my z mężem nie używamy piżam . Mnie Karolinka już nie raz widziała gołą i nie widze w tym nic złego, natomiast mąż dba aby go takim nie widziała i myśle że ma rację.
Nie wiem może będziecie się śmiąć ze mnie że o takie rzeczy pytam...
Druga sprawa, wiem że niektóre z was i tatusiowie też kąpią się z maluchami, czy jesteście wtedy całkiem nagie, a tatusiowie? To samo jeśli chodzi o codzienne życie, np. rano jak się wstaje z łóżka. Przyznam że my z mężem nie używamy piżam . Mnie Karolinka już nie raz widziała gołą i nie widze w tym nic złego, natomiast mąż dba aby go takim nie widziała i myśle że ma rację.
Nie wiem może będziecie się śmiąć ze mnie że o takie rzeczy pytam...
Nam pielegniarka srodowiskowa pokazywala ze mamy czyscic tylko te pierwsze wargi bo te drugie dzidzia sama sobie czysci )) Ja jej myje przy kazdej kapieli no i przecieram pieluszka przy przebieraniu jej.
A co do chodzenia na golasa to nie chodzimy, a spimy w pizamach.
Maks odpoczatku wie ze dziewczynki maja cipeczki a chlopaki sisiorki )) i widzial i mnie i meza na golasa i jakos sie nie krepuje ani on a ni my )) Poprostu sie nie ukrywamy bo czesto sie zdaza ze jak sie np kapiemy on chce do ubikacji wiec nie mamy wyjscia))) a czasami tez zaskoczy nas pytaniami o nasze miejsca intymne ))))) wiec tlumaczymy mu wszystko co i jak)))
A co do chodzenia na golasa to nie chodzimy, a spimy w pizamach.
Maks odpoczatku wie ze dziewczynki maja cipeczki a chlopaki sisiorki )) i widzial i mnie i meza na golasa i jakos sie nie krepuje ani on a ni my )) Poprostu sie nie ukrywamy bo czesto sie zdaza ze jak sie np kapiemy on chce do ubikacji wiec nie mamy wyjscia))) a czasami tez zaskoczy nas pytaniami o nasze miejsca intymne ))))) wiec tlumaczymy mu wszystko co i jak)))
martap22
Mama kwietniowa 2006
my nie chcemy zeby Wikusia ogladala nas na golasa co zreszta nie bedzie trudne bo raczej nie preferujemy chodzenia w ten sposob po mieszkaniu :laugh: ja spie w koszulce a maz w bokserkach i podkoszulce
a miejsca intymne malej myje zawsze po kapieli wacikiem z woda
a miejsca intymne malej myje zawsze po kapieli wacikiem z woda
Priscilla
Fan(ka)
Dziewczyny - tak troche z innej beczki. Ile placicie za szczepienia dla swoich dzieci? Czy korzystacie ze szczepien darmowych? I jakie dodatkowe szczepiania wykupujecie?
Ja korzystam z panstowej sluzby zdrowia, ale tlyko dlatego ze mam tak rewelacyjnego, sprawdzonego, zaufanego pediatre. Ale ostatnio zaczelo mnie zastanawiac, dlaczego za kazdym razem place za "darmowe" szczepienia. Zastanawiam sie tez czy te ceny w naszej przychodni nie sa troche wygorowane - dzis np. za Infanrix-IPV+Hib zaplacilam 150 zeta. To normalne?
Ja korzystam z panstowej sluzby zdrowia, ale tlyko dlatego ze mam tak rewelacyjnego, sprawdzonego, zaufanego pediatre. Ale ostatnio zaczelo mnie zastanawiac, dlaczego za kazdym razem place za "darmowe" szczepienia. Zastanawiam sie tez czy te ceny w naszej przychodni nie sa troche wygorowane - dzis np. za Infanrix-IPV+Hib zaplacilam 150 zeta. To normalne?
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Te szczepionki sa płatne, ale cena jest rzeczywiscie wysoka! Ja wybrałam szczepionki bezpłatne ale infanrix u mnie kosztuje 100zł. Wybrałas szczepionki skojarzone a ja nie dlatego nie płace. Nikt Ci nie powiedział, ze masz wybór?
Priscilla
Fan(ka)
Za pierwszym razem lekarz powiedzial ze poleca dla malej lepsza szczepionke i ze jest ona platna. Mala byla wtedy po dlugotrwalym przeziebieniu i bylam pewna ze wlasnie z tego wzgledu nam to zaproponowal. Rozumiem, ze jak raz sie zgodzilam, to teraz musze kontynuowac te szczepionki, tak?
A te bezplatne sa tez w 1 zastrzyku?
A infanrix razem z hibem u Ciebie kosztuje 100?
A te bezplatne sa tez w 1 zastrzyku?
A infanrix razem z hibem u Ciebie kosztuje 100?
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: