reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
przeciez kupki smierdza-po prostu nie moga cuchnac inaczej niz zwykle,jak Wiki zrobi kupke to od razu to wyczuje,w calym pokoju smierdzi:) a pierdzi tez smierdzaco:) a biegunka to jak dziecko robi ponad 6 kupek dziennie,jak wiki miala biegunke dawalam jej lakcid i pomoglo.
mam pytanie-czym smarujecie maluszki jak wychodzicie na dwor?

reklama
Moja jak zrobi kupkę to normalnie czuć zapach białego sera (twarogu) ;D takiego troche popsutego i ogólnie nie jest to przyjemny zapach,ale zaraz wiadomo że jest kupka w pampersie ;D
Ja smaruję małą kremikiem Bambino, bo taki na początku kupiłam ale ma słaby filtr bo tylko faktor 4, jak się skończy albo nawet wcześniej jeśli uznam że jest potrzebny to kupię Ziajkę, ma filtr 30 :) Jak na razie Bambino wystarcza :)

kupki mojej malej to mozna wyczuc z kilometra ;)

a jezeli chodzi o krem to ja mam wlasnie ziajke z wysokim faktorem i nim smaryje mala ale jest kiepski w smarowaniu i wchanianiu sie - zostaje taka biala powloka na skorze - nastepnym razem poszukam czegos innego

My tez na razie używamy NIVEA na każdą pogodę, na razie jest ok.
W te upalne dni i tak nie chodzimy po słonku a mimo to Kubuś się już opalił od samego powietrza :)

Ja też używam ziajke 30, ale też nie za bardzo adowloa jestem, bo słabo sie rozprowadza i Natalka wygląda w niej jakby córka młynarza była :) Podobno chicco jest bardzo dobry, wydajny i świetnie sie wchłania, kolezanka używa i ostatnio mi polecała, sama jeszcze nie sprawdziłam.

Ja jak wychodzę z Oliwką na pole smaruje ją Penaten z filtrem 30 (lub 40 nie pamiętam) Ale w takie upały lekarka nam zabroniła wychodzić, czasem wychodzimy dopiero po 17 jak jest chłodniej.

My wyruszalismy na dwor do niedawna rano i wracalismy najpozniej o 11, ale ostatnio dzieciaki daja pospac do 9 (i zanim sie wybiore z dwojka to jest juz za goraco) wiec zostaje nam siedzenie na tarasie gdzie mamy cien. Pozniej wychodzimy okolo 16-17 bo na placu zabaw tez jest juz cien i siedziemy do 20 :))) Maje smaruje kremem ochronnym na slonce nivei 30, a Maksia z avonu niebieskim w sprayu bodajze 25 30 (niechce mi sie isc zobaczyc:)))))

martap22 - a ten LAKCID - to dajesz taki w ampułkach szklanych czy może jakiś inny z=specjalny dl amałych dzieci ?? - i jakie ilości ???

ja mojego smaruje oliwką Bambino- ale moze kupie coś z większym filtrem - szczególnie jak są te upały ;) - my chodzimy na spacerki do parku ( ale od tygodnia odpuściłam sobie dzienne spacerki i chodzimy wieczorkiem jak mąż wróci z pracy)

reklama
Dziewczyny, czy u Was nie ma komarów??? bo jak czytam że chodzicie na spacerki wieczorami to się dziwię, bo u nas od 18 to te paskudztwa żyć nie dają. Ostatnio z mężem łapaliśmy je odkurzaczem przez pół godziny bo naszło ich do mieszkania ze 100sztuk.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry