reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam nosidełko, nawet nosiłam w nim małą przez jakieś 2 dni, ale potem stwierdziłam ze jest jeszcze za mała, było to jak miała jakiś miesiąc i chyba faktycznie zrobiłam błąd, ale małej było w nim dobrze, zasypiała na moim brzuszku. Ponownie włożę ją do niego chyba dopiero jak będzie już trzymać sztywno główkę bo jak na razie to strasznie się jej kiwa ;) Mówię na nią kiwaczek ;D albo pełzaczek bo lubi pełzać po łóżku :)
Dziewczyny kiedy u dziecka można mówić o biegunce?? Mała zrobiła dziś już trzy kupki dość rzadkie i trochę się martwie :(

reklama
Hmmm nie mam pojęcia nic o biegunce, ale na wszelki wypadek podawaj małej wodę z glukozą.

ja takie nosidelko mialam przy michale (ciagle lezy w szafie ) ale bardzo szybko bolaly mnie plecy przy takim noszeniu ... jak dla mnie jest przez to malo praktyczne ...
a o biegunce to nie wiem ...

Iza, moj maluch tez wczoraj zrobil 3 rzadkie kupki, ale nie sadze, ze to biegunka - wydaje mi sie, ze w przypadku biegunki znacznie czesciej by popuszczala. Moze po prostu cos zjadlas i malenstwo na to zareagowalo w ten sposob. Ja wczoraj zaszalalam z czeresniami i pewnie stad ten efekt ;)

Moja Klaudia cały czas robi rzadkie kupki. Też się na początku martwiłam ale pediatra powiedziała mi że przy karmieniu piersią kupki mogą być bardzo rzadziudkie i nie trzeba się tym przejmować.Trzeba tylko obserwować żeby nie było w nich krwi. Oczywiście jeśli są spienione i ze śluzem to też lepiej iść do lekarza i sprawdzić przyczynę.

A mój robi średnio - rzadkie kupki raz na 3 - 4 dni - i to też jest Ok . Przy karmieniu piersię dzieci mogą robić bardzo różne kupki. Ważne, zeby nie miały, śluzu, krwi, piany i zeby nie śierdziały.

Dlaczego nie moga smierdziec? :D
Pytam bo moj maluch zaczal ostatnio puszczac strasznie intensywnie "pachnace" gazy, kupki tez juz mozna z daleka wyczuc. Czy to cos zlego?

Dzięki dziewczyny, wczoraj na tych 3 kupkach się skończyło :) więc jest ok :) A zapach chyba mogą mieć brzydki ??? Też za bardzo nie wiem.

reklama
Priscilla pisze:
Dlaczego nie moga smierdziec? :D
Pytam bo moj maluch zaczal ostatnio puszczac strasznie intensywnie "pachnace" gazy, kupki tez juz mozna z daleka wyczuc. Czy to cos zlego?
Nie martw się! Nasz Mati puszcza już od dawna "pierdziulki śmierdziulki" a pani doktor powiedziała, ze wporzo, bynajmniej wtedy nie ma kolek. A śmierdza, bo jemy coraz więcej rzeczy a dzidzie pośrednio też to spożywają:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry