- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
martap22
Mama kwietniowa 2006
jak jest u Was ze snem maluszkow?bo Wiki spi tylko 3 razy w dzien po kilkanascie minut (jak przespi godzine to wielki sukces),zaczyna mnie to juz meczyc bo nic w domu nie moge zrobic,teraz tez spala chyba 30 minut i obudzila sie z placzem a glodna nie jest napewno, nie wiem o co jej chodzi.oczywiscie glowa wykrecona w jakis dziwny sposob.
dori
Fanka BB :)
A mnie Klaqudia dzisiaj zaskakuje. Obudziła sie o 5, najadła i poszła spac. Wstała przed 8, pofikała na łóżku i zasnęła. Potem jechałysmy o 10 do rodziców z mysla nakarmienia jej już na miejscu a ona zasnęła w samochodzie i spała do 13.30. Obudziła się, najadła, zrobiła kupkę i w drodze powrotnej do domu znówu zasnęła. Teraz wstała i się bawi. Złote dziecko.
Ha! Najlepiej jakby dzieciaczki cały czas spały Nie ma tak dobrze
Mój Misio też coraz mniej śpi, ale na szczęście potrafi już się zajmować sam sobą. Tzn leży np w łóżeczku i gada do wiszących myszek, śmieje się do nich, czasem na nie nakrzyczy W foteliku też sobie sam radzi - macha nóżkami, wkłada sobie łapcie do buzi, coś tam gaworzy. I jest luzik. Jest czas na zrobienie obiadku, prasowanko, napisanie coś na BB. No chyba, że mały ma gorszy dzień. Ale zdarza mu się to coraz rzadziej (na szczęście).
Mój Misio też coraz mniej śpi, ale na szczęście potrafi już się zajmować sam sobą. Tzn leży np w łóżeczku i gada do wiszących myszek, śmieje się do nich, czasem na nie nakrzyczy W foteliku też sobie sam radzi - macha nóżkami, wkłada sobie łapcie do buzi, coś tam gaworzy. I jest luzik. Jest czas na zrobienie obiadku, prasowanko, napisanie coś na BB. No chyba, że mały ma gorszy dzień. Ale zdarza mu się to coraz rzadziej (na szczęście).
Dori z Klaudii naprawdę złote dziecko . Ale my też nie narzekamy, Karolinka też jest raczej grzeczną dziewczynką, w dzień też mało śpi ale jak nie śpi to podobnie jak Misio umie się sobą zająć, albo po prostu leży sobie i duma Najbardziej lubi leżeć na tapczanie na brzuszku i obserwować co my robimy, ostatnio kładę ja też w taki sposób w łóżeczku, tak żeby widziała pokój i bardzo jej się to podoba
Magdaleona
Dori, to nasze córcie mają taki dzień. Oliwka obudziła się rano, zjadła pofikała parę minut i lulu, i tak w kółko, ostatni raz obudziła sie (tzn przebywała w półśnie) i dorwała cyca o 14 - zasnęła z mlekiem na buzi i śpi do tej pory - a już prawie 17 i pora następnego karmienia!
no to ja napisze jak jest z nasza Maja. Ostatnio coraz dluzej potrafi wytrzymac bez snu w dzien oczywiscie )
To zaczne od wieczora ostatnie jedzonko okolo 22 pozniej spi do 4 i pierwsze jedzonko i znow spi okolo 3 godzin i budzi sie na mleczko. W dzien je tak co 3 godziny chyba ze zanim zasnie to pobawi sie z Maksiem lub sobie polezy (co sie zdaza ostatnio coraz czesciej). A przez te upaly ostatnio zdaza sie ze chce czesciej cycka i to na chwile tak jakby chciala sie tylko napic cwana bestia)
Srednio wychodzi ze w dzien przesypia za jednym razem od 2 do 3 godzin)) wiec mam czas na zrobienie obiadu posprzatanie i zabawe z Maksiem.
Z Maksiem mialam podobnie nawet zdazalo mi sie z nim spac jak juz mialam w domu wszystko zrobione.
A w wozku Maja tez lubi sypiac jak nie moge wyjsc z nia na dwor to wystawiam ja na taras i tez przespi z 3 godzinki.
To zaczne od wieczora ostatnie jedzonko okolo 22 pozniej spi do 4 i pierwsze jedzonko i znow spi okolo 3 godzin i budzi sie na mleczko. W dzien je tak co 3 godziny chyba ze zanim zasnie to pobawi sie z Maksiem lub sobie polezy (co sie zdaza ostatnio coraz czesciej). A przez te upaly ostatnio zdaza sie ze chce czesciej cycka i to na chwile tak jakby chciala sie tylko napic cwana bestia)
Srednio wychodzi ze w dzien przesypia za jednym razem od 2 do 3 godzin)) wiec mam czas na zrobienie obiadu posprzatanie i zabawe z Maksiem.
Z Maksiem mialam podobnie nawet zdazalo mi sie z nim spac jak juz mialam w domu wszystko zrobione.
A w wozku Maja tez lubi sypiac jak nie moge wyjsc z nia na dwor to wystawiam ja na taras i tez przespi z 3 godzinki.
Magdaleona
Jest już 1:30 a moja Oliwka dalej śpi... : Muszę o stałych porach ją do cycka przystawiać bo tylko się wierci a jak otworzy oczy to od razu ryk o smoka lub cycka - jak dostanie co chce to odpływa momentalnie. Nawet się dzis nie kąpałyśmy i przy przewijaniu też się nie wybudziła do końca. Ale ją śpioszek dorwał!
reklama
Powiem krótko: u nas jest oki.
Drzemki częste ale krótkie, dłuższy sen na spacerku a dłuuuugi w nocy-a to najwazniejsze. Ważne ze mama sie wyśpi i moze normalnie funkcjonowac w dzień i nie sińców pod oczami a i Mati zadowolony
Pudzio też uwielbia zagadywać swoje zabawki w łózeczku szczegolnie wsoje kotki-psotki z karuzeli, w dzień zazwyczaj leży w dużym pokoju i się sobą zajmuje jak mam coś do zrobienia a jak nie to se gadkam z nim A jak idziemy na amciu do małego pokoiku to się rozgląda i cieszy, ze zmiana i tak na odwrót, jak mu się znudzi w małym to się cieszy, ze w dużym.
A jak mam coś do zrobienia a On chce towarzystwa to zawieszam coś ciekawego na drzwiach i On się cieszy jak gwizdek Do Michowego garnituru to się potrafił pół godziny śmiać Czasem trzeba oszukać
Drzemki częste ale krótkie, dłuższy sen na spacerku a dłuuuugi w nocy-a to najwazniejsze. Ważne ze mama sie wyśpi i moze normalnie funkcjonowac w dzień i nie sińców pod oczami a i Mati zadowolony
Pudzio też uwielbia zagadywać swoje zabawki w łózeczku szczegolnie wsoje kotki-psotki z karuzeli, w dzień zazwyczaj leży w dużym pokoju i się sobą zajmuje jak mam coś do zrobienia a jak nie to se gadkam z nim A jak idziemy na amciu do małego pokoiku to się rozgląda i cieszy, ze zmiana i tak na odwrót, jak mu się znudzi w małym to się cieszy, ze w dużym.
A jak mam coś do zrobienia a On chce towarzystwa to zawieszam coś ciekawego na drzwiach i On się cieszy jak gwizdek Do Michowego garnituru to się potrafił pół godziny śmiać Czasem trzeba oszukać
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: