reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Jeśli za bardzo będziesz odciagac laktatorem, to tylko pogorszysz sprawę. Odciaganie laktatorem owszem ale tylko do odczucia ulgi - nie bardziej..a kapustę sobie kup...na zapas.. wiem co mówię, walczyłam z zapaleniem piersi 2 tygodnie.

reklama
Co do pampersów - używamy ich i wczoraj dwie kupy Ani podeszły pod kark, mimo że ją trzymałam PIONOWO prawie :szok::szok::szok:

więc jeśli kupa ma wyjść to wyjdzie :-D:-D

Właśnie jesteśmy w fazie testowania. Moje spostrzeżenie jest takie,że świetnie trzymają siku - ale z kupką już jest gorzej, jednak przy pampersie wymiękają te pieluszki z rossmana.
wg mnie najlepsze są HUGGIESY- lepiej przepuszczają powietrze do pupki od pampersów- Dada 3 z biedronki są porownywalne do pampersów- 2 są troske gorsze ale tez nie są złe- najgorsze pampersy-bella happy- robiliśmu testy z M:-D tylko rossmanowych nie używałam- ale nie są zbyt tanie jak patrzylam na ceny więc nie kupowałam:tak::tak: dla mnie Dada wygrywa ze względu na cenę i jakość- ale tak naprawde najlepsze są huggiesy- osttani w bierdonce kupiłam mega pack 3 za 35zł:tak::tak::tak::tak:

Mój ranking pieluszek:
1.HUGGIES
2.Dada rozmiar 3-ze względu na cenę wyżej od pampersa
3.Pampers
4.Dada rozmiar 2
5.Bella Happy

Wszystkie pieluszki były sprawdzone pod względem "oddychania"
chłonności i czy materiał jest przyjemny w dotyku:tak:

nie próbowałam Rossmanowych i tescowych o tescowych słyszałam że nawet nawet są
i jeszcze są Cien z Lidla czy z Kauflanda i tez podobno sa ok ale nie próbowałam-jak bede miala okazje byc w którymś z tych sklepów to też wypróbuje:tak::tak:

Witam drogie mamy. Ja tu klikam po raz pierwszy, więc z góry proszę o wyrozumiałość, bo jestem zielona:)
Świetne to forum, bo można dużo rzeczy się dowiedzieć, starałam się przeczytać całe, ale to chyba nierealne:) wiec czytałam tylko wyrywkowo, dlatego z góry przepraszam, jeśli się powtórzę.
Chciałam zapytać w temacie herbatki koperkowej,bo zaczęłam tu conieco czytać o tym. w czym ten koper właściwie pomaga?
Moja 1,5 miesięczna córcia karmiona piersią ma problem z wzdęciami i gazami, daję jej espumisan, acidolac na wyrównanie flory jelitowej, masuję brzuszek, kładę na brzuszku, nie piję mleka, bardzo sporadycznie jem jego przetwory, zawsze trzymam do odbicia, ostatnio nawet wtryskuję wodę morską przed każdym karmieniem, żeby miała drożny nosek i nie łykała tyle powietrza (bo od urodzenia je bardzo łapczywie,więc łyka sporo powietrza) ale jakoś nie bardzo widzę poprawę:( strasznie się pręży przez nawet kilka godzin, pójdzie może z jeden dwa bączki, ale kupki nie może zrobić, wiem, ze tak się nie powinno robić, ale jak się bardzo męczy, to pomagam jej termometrem i kupka wręcz wytryska w ilościach niewyobrażalnych. Teraz robię to nawet codziennie, dlatego chciałabym znaleźć inny sposób na te kupy. czy możecie coś doradzić? zastanawiam się czy herbatka z koperkiem by jej pomogła w takim przypadku?
a na koniec mam jeszcze jedno głupie pytanie :) czy ubieracie Wasze dzieci na noc w specjalne piżamki i na dzień przebieracie, czy od kąpanka do kąpanka ( ewentualnie do "wypadku" kupkowego) w jedym pajacyku czy czymś takim?

A dla nie numerem jeden są pampersy te w białym opakowaniu zdaje się żę są obecnie nowością na rynku, są droższe ale rewelacyjne wchłaniają całą kupkę i nic mi się nie wylewa:-D zwykłe pampki też są ok Haggisy też fajne i kolorowe happy mogą być korzystałam z nich w szpitalu i kupiłam jedną paczkę i czekamy aby ją zużyć. a co do chusteczek to tylko nivea sensitive.

o tych białych pampersach właśnie słyszałam, że są rewelacyjne, sama nie miałam okazji ich użyć, bo na razie wykorzystujemy "podarkowe" zapasy- huggisy i niebieskie pampersy.
koleżanka też mi poleca te pieluszki z biedronki, że jakościowo są jak pampersy, a dużo tańsze. nie wiem, nie próbowałam, ale używałam chusteczek dada i są świetne. Co do chusteczek teraz mam johnsony i są nawet ok, a w kolejce po nich czekają nivea do testów ( ciąg dalszy "podarkowych" zapasów- tak nam się super udało, ze nas znajomi obdarowali takimi przydatnymi rzeczami :-) ) do tej pory używałam jeszcze niebieskie pampersa- fajne bo mocno nawilżone i łatwo radzą sobie z każdą kupką:), bambino- takie sobie, słabo nawilżone i zużywam po kilka na raz, do tego takie co na opakowaniu mają niebieskiego misia mają dziwny zapach, zupełnie inna kompozycja zapachowa, niż te bez misia. Z kolei odradzam białe pampersa- sensitive z rumiankiem- moja mała miała po nich wysypkę na pupie, obstawiam, że to za sprawą tego rumianka.

Jak dla mnie to pampers i ten biały pampers jest najlepszy, ale tylko dlatego, że innych nie stosowałam. Co do chusteczek... Lubię Bambino ale bez tego misia-mam teraz, dziwny zapach taki leśny, tamte zwykłe zdecydowanie lepsze.
Nivea sensitive i soft mogą być, nie mam w zasadzie zastrzeżeń. Największe g... jakie kupiłam to CLEANIC tzn g.... jeśli chodzi o wyciąganie z opakowania. Wyciągnie się jedną, a za nią "nie idzie" druga i trzeba gmerać w opakowaniu. Poza tym są dobrze nawilżone ładnie pachną.

a czy ktoś używa tych biedronowskich chusteczek?? proszę o opinię. Jak dla mnie najlepsze są Bambino, ale te bez misia.

reklama
Jak dla mnie to pampers i ten biały pampers jest najlepszy, ale tylko dlatego, że innych nie stosowałam. Co do chusteczek... Lubię Bambino ale bez tego misia-mam teraz, dziwny zapach taki leśny, tamte zwykłe zdecydowanie lepsze.
Nivea sensitive i soft mogą być, nie mam w zasadzie zastrzeżeń. Największe g... jakie kupiłam to CLEANIC tzn g.... jeśli chodzi o wyciąganie z opakowania. Wyciągnie się jedną, a za nią "nie idzie" druga i trzeba gmerać w opakowaniu. Poza tym są dobrze nawilżone ładnie pachną.

a czy ktoś używa tych biedronowskich chusteczek?? proszę o opinię. Jak dla mnie najlepsze są Bambino, ale te bez misia.
my używamy z Biedronki Dada kolor niebieski zawiera panthenol i rumianek;-)

Do góry