reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Martynka my też tak kupowaliśmy chusteczki, jak się trafiała promocja to kupowaliśmy:-D:-D:-D. Już powoli zapasy się kończą, ale lecimy do Polski na 6 tygodni, więc i tak trzeba będzie w Polsce używać, więc znowu się obkupimy. Najgorsze, że do samolotu nie wniesiemy nie wiadomo ile bagażu:-D:-D:-D;-)

reklama
My uzywamy chusteczek Pampers sensitive (biale) lub Simply Clean (pomaranczowe - bez zapachu). Co do pieluszek: Huggies w wersji newborn - nie sprawdzily sie; Pampers 1 (newborn) - super:tak: Teraz uzywamy Pampers 2 (zolte) i chcialam zauwazyc jedna rzecz - kupilam 2 paczki w jednym sklepie (po 62szt, maja taki znaczek z biala kaczuszka) i sa rewelacyjne,mieciutkie i nic nigdy nam nie wycieklo:tak:natomiast drugie (identyczne,67szt) sa jakby plastikowe,uciskaja nozki i kupka czasami wylewa sie na plecki..:no: Nie wiem jak to sie stalo bo wygladaja identycznie takze zwracajcie uwage przy zakupach;-)

My też Pampersa używamy,ale ostatnio w Biedronce kupiliśmy pieluchy z "Dady" i jak sie pampki skończą,to zobaczymy jak te Biedronkowe się spisują,skusiła nas cena,bo są dużo tańsze od Pampersów(za 78 sztuk zapłaciliśmy 26 złotych:tak::tak::tak:),zobaczymy,jak z chłonnością :tak::tak::tak:

co do chusteczek najlepsze dla mnie sa Dada-super nawilżone, duże i mięciutkie- najczesciej uywałam sensitive bo w promocji kupiłam za 12.99 4paki- teraz juz nie mam a nie ma promocji wiec kupilam rozne- lawenda tez super i naturals. Boozqowa no to naprawde Wam sie udało z tymi chusteczkami z Huggiesa za tak niską cenę:szok:

dzięki zoania właśnie potrzebowałam opinii kogoś, kto przez coś takiego przeszedł. odkładam ten termometr definitywnie i będziemy próbować inaczej pomóc...
monamelinka mam ten sam problem z córką:-( ciężko jej samej zrobić kupkę od położnej mam zalecenia by podawać wodę przegotowaną , lacidobaby by uregulowac pracę jelit, masowanie małej na kolanie, podciąganie nóżek:tak: jeśli chodzi o herbatę koperkową to nie zaleca ze względu na to że powoduje burzę gazów i dodatkowo zawiera węglowodany :no: najważniejsze by dziecko samo robiło kupkę bez wspomagaczy typu termometr czy czopek:no: moja robi w cały świat raz na 3 dni nieraz codziennie ale częściej raz na ileś dni:confused2:

Cześć dziewczyny!
Testowałam z biedronki pampersy firmy Dada i nie byłam nimi zachwycona, choć cena jest kusząca, ostatnio kupiłam w Tesco pieluchy firmy Gaga- rewelacja!! cena rewelacyjna!! 26zł za 80szt.
Używam ich na przemian z hugissami i muszę przyznać, że nie widzę dużej różnicy między nimi, polecam wypróbowania!

monamelinka mam ten sam problem z córką:-( ciężko jej samej zrobić kupkę od położnej mam zalecenia by podawać wodę przegotowaną , lacidobaby by uregulowac pracę jelit, masowanie małej na kolanie, podciąganie nóżek:tak: jeśli chodzi o herbatę koperkową to nie zaleca ze względu na to że powoduje burzę gazów i dodatkowo zawiera węglowodany :no: najważniejsze by dziecko samo robiło kupkę bez wspomagaczy typu termometr czy czopek:no: moja robi w cały świat raz na 3 dni nieraz codziennie ale częściej raz na ileś dni:confused2:

fakt, że moja mała początkowo robiła po kilka kupek dziennie, a teraz max jedną, gdzieś wyczytałam, że to normalne w tym wieku u dzieci karmionych piersią, tylko martwi mnie że tak stęka najwięcej rano, ale czasem przez cały dzień, jakby chciała zrobić kupkę i nie mogła, albo puścić bączka. nic na pewno nie będę już używać termometru, herbatkę koperkową jak na razie ja sama wypiłam i zobaczymy czy coś pomoże, i będę się zdawać na masaże brzuszka..
Roksi, a w jaki sposób się trzyma dziecko na tym kolanie? bo nam lekarka z kolei pokazała sposób, żeby kłaść na brzuszku i masować dość mocnym ruchem plecki od góry do dołu, 10 razy no i fakt że po tym jest bardziej odprężona, ale szybko się złości, bo nie bardzo lubi leżenie na brzuszku, zadziera głowę do góry, próbuje klękać na kolanach i nie chce wcale leżeć :)

fakt, że moja mała początkowo robiła po kilka kupek dziennie, a teraz max jedną, gdzieś wyczytałam, że to normalne w tym wieku u dzieci karmionych piersią, tylko martwi mnie że tak stęka najwięcej rano, ale czasem przez cały dzień, jakby chciała zrobić kupkę i nie mogła, albo puścić bączka. nic na pewno nie będę już używać termometru, herbatkę koperkową jak na razie ja sama wypiłam i zobaczymy czy coś pomoże, i będę się zdawać na masaże brzuszka..
Roksi, a w jaki sposób się trzyma dziecko na tym kolanie? bo nam lekarka z kolei pokazała sposób, żeby kłaść na brzuszku i masować dość mocnym ruchem plecki od góry do dołu, 10 razy no i fakt że po tym jest bardziej odprężona, ale szybko się złości, bo nie bardzo lubi leżenie na brzuszku, zadziera głowę do góry, próbuje klękać na kolanach i nie chce wcale leżeć :)
nie wiem czy będę umiała opisać ten sposób ale spróbuje:-) masz złączone kolana, prawe kolano wyżej od lewego, na udzie kładziesz córcie poprzecznie tak by brzuszek leżał na kolanie a kolanka były na tym udzie niżej tak jakby córcia klęczała:tak: rękę układasz na plecach córci i kołyszesz nią na boki tak rolujesz:tak: główka dziecka tak śmiesznie zwisa ale nic złego się nie dzieje moja często w takiej pozycji uspokaja się:tak: jeśli nie za bardzo zrozumiałaś mój opis to wyślij mi na pw adres mail to pstryknę fotkę:tak:

reklama
Jak wam się udało tyle różnych rodzajów pieluch w tak krótkim czasie wypróbować :eek:. My najpierw używaliśmy huggisów, bo miałam je z promocji na 50% a potem się na pampersy przerzuciliśmy, używaliśmy tych białych przez moment, bo nie mogliśmy kupić dużych jedynek żółtych.
A teraz używamy dwójek, tyle, że nie wiem czy zdążę je wszystkie zużyć, bo w rossmanie była promocja, że do trzech mega pak dodawali zabawkę fisher price i się skusiłam :cool2:. Tak więc zastanawiam się teraz czy szybciej się te pampersy skończą czy Ignaś osiągnie 6kg. No ale już od chyba 3 tygodni nie kupujemy pieluch i zapas mamy jeszcze na conajmniej miesiąc jak nie dłużej.

Do góry