reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

reklama
Catedra, a może by uniknąć zmiany łóżeczka- czyli kolejnego wydatku to wkładaj małą w śpiworek? nogi będzie miała w środku razem więc ich nie rozłączy i nie wciśnie między szczebelki co i mojej się ostatnio zaczeło zdarzać;-)
ja jak swojego w śpiworek włożyłam łooo matko histeria jak nigdy musiał szybciej zdjąć go niż włozyłam ;)

ja jak swojego w śpiworek włożyłam łooo matko histeria jak nigdy musiał szybciej zdjąć go niż włozyłam ;)

Ja miałam dokładnie to samo :-D

Powiem Wam, że z przerażeniem patrzę jak są ubrane dzieci na dworze. Dzisiaj było +20 stopni, ja chodziłam w krótkim rękawku. :-)
Wiem, że Olsztyn to nie biegun ciepła, ale dzieci w taki dzień w kombinezonach zimowych, czapach zimowych, opatulone grubymi kocami :szok::szok::szok: I to nie jedno dziecko, tylko z 80% :szok::szok::szok: A mamusie oczywiście porozbierane.

Izaa szok!
No ale ja widziałam latem, prawie 30st. C a dziecko w pajacu i czapce leżało na grubym włochatym kocyku w gondoli!!!
Moja Ania była dzisiaj bez koca w bodziaku z długim rękawkiem, bluzie polarkowej i było jej gorąco...

Izaa w kocach?:baffled::baffled::baffled:

Matko u nas dziś było tak ciepło że tylko na bluzeczke taką cieplejszą bluze Julce założyłam a i tak miała rączki ciepłe i widziałam że jest jej ciepło.
Sama w niedziele założyłam jeszcze Julii ciepłą kurtke i czapke to mi się tak bidulka spociła i była cała czerwona z przegrzania że postanowiłam na dobre pożegnać ciuszki zimowe. :tak:
Ja też dziś na podwórku w krótkim rękawie chodziłam bo w bluzie mi za ciepło było.

a u na wczoraj był taki wiatr ze:baffled:
ale maks te tylko w bodziaku i bluzie.... bo poza tym to cieplo bylo

Czesc :) chciałam sie was zapytać jaki rozmiar pieluszek noszą wasze pociechy. Ja jestem w kropce bo dziś zmieniłam na 6 z pampersa specjalne dla chłopców,śmieszne są bo zakłada sie jak majtki i o ile widziałam w sklepie nie ma wiekszych. Co ja zrobie później ? Może jednak są wieksze ,może któraś wie. Miałam 5 to miał czerwone ślady i pupe było mu widać za krótkie już były. Kilogramy jakie pisza na paczkach od ilu do ilu sa pieluszki wogóle sie nie sprawdzają. Licze ,że teraz ma mój maluch 10,5 kg, a pieluszki 6 niby +16. W ciąży już mi mówili ,że bedzie duża dzidzia. Ma po kim , nie chodzi ,że jesteśmy z mężem otyli ,ale jak sie mówi potężni i wysocy. Zresztą w rodzinie po obu stronach takie wielkoludy hihi :-) No ale nic martwie sie ze na długo te 6 nie starczą. :-(

My jesteśmy na przełomie 3 i 4 więc nie pomoge ,nie wiem jakie są dalej rozmiary. ALe np z Lidla Softino i Toujours są fajne i sporo większe od Pampersów, może spróbuj ich i sprawdź czy dziecko się nie odparzy.

Te Softino dla mnie to tragedia, sztywne i foliowe. Mam małą paczkę 4-9 kg i nie mogę ich zużyć. Ale tak jak pisze Dentico, są większe niż pampersy, więc może spróbuj.

reklama
A ja mam zamiar wypróbować teraz pieluchy Labell ( 4 -10 kg)z Intermarche, fajne się wydają (próbka była w sklepie ) , spróbujemy. Ale moja to jest niewybredna. Wszystkie pieluchy są ok, ja musze mieć ok 3 różnych firm i zakładam naprzemiennie i wtedy wszystko jest ok

Do góry