reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Dziewczyny,mam pytanie.Czy Wasze Maluchy też teraz rzadziej robią kupkę????Nasza Mała do zszłego tygodnia,robiła ich nawet kilka dziennie,a od niedawna właśnie robi tylko jedną na trzy dni.Nie ma kolek,zachowuje się normalnie,ale jestem zdziwiona,że tak rzadko :confused::confused::confused:

reklama
Czesc, mam pytanko. Czy ktoras z was uzywala moze Gripe Water na kolki? Jezeli tak to co o nich sadzicie? Pomagaly? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
My używamy kropelek espiticon.

Dziewczyny,mam pytanie.Czy Wasze Maluchy też teraz rzadziej robią kupkę????Nasza Mała do zszłego tygodnia,robiła ich nawet kilka dziennie,a od niedawna właśnie robi tylko jedną na trzy dni.Nie ma kolek,zachowuje się normalnie,ale jestem zdziwiona,że tak rzadko :confused::confused::confused:
Moja robi jedną dwie dziennie.
Pediatra mi mówił, że nawet do 7 dni może nie zrobić.

. Po prostu go za nie chwyciła i pociągnęła do góry, a ja o mały włos zawału nie dostałam. Jak zobaczyła mój wzrok, to stwierdziła tylko, że dziecku się nic nie stanie w ten sposób. To było na dyżurze weekendowym. Na szczęście inni lekarze tak nie robili bo bym nie zdzierżyła tego widoku po raz drugi ;-)
Jejku:szok::szok::szok:Ale lekarze powinni uprzedzać przed takimi manewrami.

Czesc, mam pytanko. Czy ktoras z was uzywala moze Gripe Water na kolki? Jezeli tak to co o nich sadzicie? Pomagaly? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Ja użyłam kilka razy i pomogło:-), ale Ania ogólnie niekolkowa jest

Moja Ania czasem raz na dwa- trzy dni robi jedna lub dwie. I też zaczęło się po prostu z dnia na dzień.

Ja ostatnio kupiłam i używam "Dada" i dla nas są o.k,Mała dobrze je toleruje :tak::tak::tak:

Monisia, a ile dada kosztują i ile ich jest w paczce?

Izaa,u nas 27 zł kosztuje 64 szt.teraz akurat kupiłam od 4 kg do 9 kg,taka różowa paczka (midi):tak::tak::tak:

Dokładnie tak. My teraz w Polsce też ich używamy i raczej zadowolona z nich jestem ja i Ania.

Hejka. U mnie nie pomogla nawet na wzdecia..maly byl po tym rozdrazniony. Kiedys pisalam ze to dobre - ale dla rodzicow na rozgrzewke w zimowe wieczory;-):-) Pomogly za to krople Dentinox,ktore mozna dodawac do mleka wiec sa "wygodne". Maly przyjmowal je ok 2 tygodni a teraz juz na szczescie nie potrzebujemy:-):tak:

Załączniki

• dentinox-colic-drops.jpg
    dentinox-colic-drops.jpg
    5,2 KB · Wyświetleń: 96
Na wzdęcia Filip brał Espomisan w kropelkach i pomagał. Pediatra polecała też Esputicon, ale nie próbowałam.
Co do kupek, Filipek robił po kilka dziennie a od kilku dni, jedną na dzień. Podobno do 5 dni jak dziecko zrobi kupkę jest ok. Filip jest na cycu ;-)

Eli, mamy taką samą książkę. :-p
:-):-):-)ja ją kilka lat temu kupowałam jak byłam z Kuba w ciąży
Kinguś, dziecko ciągnie się za rączki wkładając mu w dłonie swoje kciuki, a resztą palców oplatając nadgarstki. Swoją drogą, jak pierwszy raz bylam u pediatry, to się przeraziłam. Ubrałam już Maxia, Alex był u niej na kolanach i podała mi go trzymając go tylko za ręce. Po prostu go za nie chwyciła i pociągnęła do góry, a ja o mały włos zawału nie dostałam. Jak zobaczyła mój wzrok, to stwierdziła tylko, że dziecku się nic nie stanie w ten sposób. To było na dyżurze weekendowym. Na szczęście inni lekarze tak nie robili bo bym nie zdzierżyła tego widoku po raz drugi ;-)
ja byłam tak przerażona jak byliśmy na usg bioderek, oprócz usg lekarz robił jakies dziwne podrzuty, pozycje:szok:, nigdy czegos takiego wczesniej nie widziałam
Maja jest na modyfikowanym, robi jedną kupke dziennie

reklama
My przed każdym karmieniem dajemy Oldze Infacol i jest ok. :-)
Co do kupek to juz pisałam wczesniej,że nas też kryzys kupkowy dopadł. Olga teraz robi co 3-4 dni. Jak zaczeły sie te długie przerwy to już tego 3 dnia trochę sie męczyła i płakała także pomagalismy czopeczkiem. A w czwartek po 4 dniach poradziła sobie bez bólu sama :tak:. Ale tak się zastanawiam, gdzie te Maleństwa to mieszczą, bo za kazdym razem pileucha jest pełna od pępka po pachy na plecach :-D. Olga tylko na cycu.

Do góry