A my się przeprosiliśmy z pampersami... Rossmann nam jednak nie podszedł. W ogóle nie wsiąkały rzadkich kup - całość była na pupie i we wszystkich fałdkach. Do tego były sztywne, twarde i przesikiwały się przez noc. Jednak jak coś kosztuje połowę taniej, to nie ma szans, żeby było takiej samej jakości...
reklama
Pępuszek pożegnaliśmy w 3 tygodniu, ale uprzednio ukręciła go położna...Gdyby nie ten "zabieg" pewnie by się do tej pory trzymał, bo ładnie, głęboko siedział .
A z pieluchami to dziwna sprawa...Dziewczyny, na moją Manię w dalszym ciągu 2 są za duże. Ubranka nosi już 62, 56 są na styk. Waży 4600...W pieluchach 2 pływa, albo ja takie wrażenie odnoszę? Jak poznać, że pielucha jest już za mała, teraz boję się, że męczę ją wciskając w dalszym ciągu w 1.
Obsesyjnie poszukuję butelki z optymalnym smoczkiem dla Maniusi. Lekarz podkreślił jak ważny jest dobry sprzęt dla dziecięcia z refluksem...
Smok ma być oczywiście taki, przez który jak najmniej powietrza zassie z butli.
Kupiłam Avent, zdaje mi się, że jest lepiej niż w dr.Brownie (za wąski smok, dziwny przepływ), w każdym razie pije spokojniej i mniej ulewa (choć chlustanie się zdarza dalej), a to już dużo. Jednak smoczek nie do końca jej leży, źle go łapie, pomimo moich starań o zmianę ułożenia ustek, ewidentnie łyka powietrze boczkiem.
Efekt? W dalszym ciągu jednak beka jak bej spod budki z piwem i chlusta...
Zamówiłam przez internet antykolkowe Nuby i Mam. Jak nie podpasują i one to się poddaję. Ktoś ich może używał?
A z pieluchami to dziwna sprawa...Dziewczyny, na moją Manię w dalszym ciągu 2 są za duże. Ubranka nosi już 62, 56 są na styk. Waży 4600...W pieluchach 2 pływa, albo ja takie wrażenie odnoszę? Jak poznać, że pielucha jest już za mała, teraz boję się, że męczę ją wciskając w dalszym ciągu w 1.
Obsesyjnie poszukuję butelki z optymalnym smoczkiem dla Maniusi. Lekarz podkreślił jak ważny jest dobry sprzęt dla dziecięcia z refluksem...
Smok ma być oczywiście taki, przez który jak najmniej powietrza zassie z butli.
Kupiłam Avent, zdaje mi się, że jest lepiej niż w dr.Brownie (za wąski smok, dziwny przepływ), w każdym razie pije spokojniej i mniej ulewa (choć chlustanie się zdarza dalej), a to już dużo. Jednak smoczek nie do końca jej leży, źle go łapie, pomimo moich starań o zmianę ułożenia ustek, ewidentnie łyka powietrze boczkiem.
Efekt? W dalszym ciągu jednak beka jak bej spod budki z piwem i chlusta...
Zamówiłam przez internet antykolkowe Nuby i Mam. Jak nie podpasują i one to się poddaję. Ktoś ich może używał?
kakakarolina
Fanka BB :)
Aia a tommy tipy próbowałaś? nam nie pasowała ale może wam. współczuję Ci strasznie masz dokładnie to co ja 3 lata temu. Chyba wszystkie butelki na rynku kupiłam ) choć nie tych co piszesz nie miałam;-) (jakąś nuka miałam ale nie polecam)
cornelka
Aia ja używam Mam, już kiedyś ci o niej pisałam. Dla mnie te butelki są śweitne, wcześniej mieliśmy Aventu i małemu często po bródce mleko spływało, no i się częściej krztusił, bo jadł bardzo łapczywie.
Te Mam mają taki ala dziubek i z boku nic nie wypływa a dziecko jak złapie smoczka to trzyma się dobrze i wszystko co w butelce ląduje w buźce a nie gdzieś obok. Dodatkowo się rozkręcają również na dole, więc łatwo je porządnie wymyć, no i są antykolkowe - choć jak ponoć większość teraźniejszych butelek
Daj koniecznie znać jak się u was sprawdziły
Dziewczyny mam pytanie o ta higienę siusiaków - odciągacie czy nie? Nie zbiera wam się ( tzn. synkom ) ta biała mastka?
Te Mam mają taki ala dziubek i z boku nic nie wypływa a dziecko jak złapie smoczka to trzyma się dobrze i wszystko co w butelce ląduje w buźce a nie gdzieś obok. Dodatkowo się rozkręcają również na dole, więc łatwo je porządnie wymyć, no i są antykolkowe - choć jak ponoć większość teraźniejszych butelek
Daj koniecznie znać jak się u was sprawdziły
Dziewczyny mam pytanie o ta higienę siusiaków - odciągacie czy nie? Nie zbiera wam się ( tzn. synkom ) ta biała mastka?
Aia a tommy tipy próbowałaś? nam nie pasowała ale może wam. współczuję Ci strasznie masz dokładnie to co ja 3 lata temu. Chyba wszystkie butelki na rynku kupiłam ) choć nie tych co piszesz nie miałam;-) (jakąś nuka miałam ale nie polecam)
Tommy Tipy jeszcze nie próbowałam jeszcze...Ale jako, że ma imitować ściśle odruch ssania piersi podchodzę do niej jak do jeża. Mamy Calmę Medeli i zupełnie się nie sprawdza. Mała się dosłownie zalewa pokarmem, bo ssanie ma istnie odkurzaczowe, a tam dosłownie tyle wyleci, ile zassie, bez ograniczeń dziurką jakąś . Nie wiem jak ma TT, ale boję się, że może podobnie?
Też kupiłam już znaczącą część rynku butelkowego . Od Canpoli, Lovi, Nuków poczynając po Aventy i Medele. Szukam dalej. Jeszcze wierzę, że uda się coś optymalnego jednak dopasować .
kakakarolina
Aia na pewno a na pocieszenie Ci powiem, że za miesiąc, dwa powinno być po problemie
Olga RaQ
Ja nie używam Dady bo odkryłam, że 28szt kosztuje 28zł a paampersy 43szt 21zł więc choć ich nie lubię oszczędność zwyciężyła
Karolina, co ty mówisz..? Dada rozmiar 1 są owszem pakowane po 28szt ale kosztują bodajże 13,99... rozmiar 2 kosztuje 28,99 ale jest ich tam już 78 szt. czyli 2-jki są tańsze za sztukę niż 1-nki, no i są trochę inne, zobaczymy jak się mają do Hani kupek jak zużyjemy te wszystkie 1-nki, (mam półtorej paczki, szybko pójdzie ) - chyba że założę jej teraz jeszcze parę razy tą 2-jkę i się podzielę obserwacją
kakakarolina
Olga to chyba mi babka nabiła cenę za 2 bo zapłaciłam 28zł i dopiero w domu do mnie dotarło. do dwójek u nas jeszcze daleka droga strasznie chudą Ola ma d...pę jeszcze 1 mamy za duże
Olga RaQ
te 2 jak są złożone tak z paczki to są tylko o niecały cm dłuższe od 1, no i tak jak mówię - już inne w środku, mają takie jakby bardziej miękkie brzegi i nie mają tej siatki, zobaczymy jak kupy wchłaniają, w każdym razie u Natalii uzywałam i 2 i 3 i teraz 4 i jestem bardzo zadowolona, co jakiś czas jak się nie udało podjechać do biedronki i kupiłam inne to żałowałam że nie pomyślałam wcześniej i teraz zawsze mam zapas. opamiętam że podobały mi się też pampers sleep and play - te pomarańczowe, dobrze na tyłku siedziały
te Dada 1 też mi się wydają na Hanię duże ale jak założyłam 2 to było prawie tak samo
te Dada 1 też mi się wydają na Hanię duże ale jak założyłam 2 to było prawie tak samo
reklama
ja mam jedynki pampersa i jedynki dady, dady są większe dłuższe i szersze, te pampersowe jedynki są dla nas już ciasnawe i wypadałoby je szybko zużyć, dada ciut lepsza, ale podejrzewam, że tydzień i przechodzimy na 2 :-)
no i ubrankowy rozmiar 56 jest na nas dobry jutro lekarz i kontrola wagi, robimy zakłady ile ten klops waży, wagę mieliśmy piórkową, wyjściową ze szpitala 2800g
no i ubrankowy rozmiar 56 jest na nas dobry jutro lekarz i kontrola wagi, robimy zakłady ile ten klops waży, wagę mieliśmy piórkową, wyjściową ze szpitala 2800g
Podziel się: