reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Zylcia, spoko luz, u nas odpadł z 6 t. Najważniejsze, żeby nie śmierdział, u nas 4 lakarzy kazało czekać i się doczekaliśmy.

reklama
Nie wiem, czy się chwaliłam, ale tydzień temu przeszliśmy na pieluchy nr 2 :D Szaleństwo ;)

Jesteśmy też już po pierwszej serii prania w zwykłym proszku, bo dzieciowy się skończył. Nic się złego nie dzieje, więc przy zwykłym już zostajemy. Na razie z opcją podwójnego płukania :)

ja płuczę normalnie, pojedynczo i używam obecnie vizir sensitive, mąż kupił, ja chciałam persil ale promocja była no i ten vizir ok, super pachnie. płyn do płukania mam dzidziuś ale jak się skończy to kupię silan sensitive

my też kupiliśmy już pieluchy 2 :) oczywiście dada w biedronce :p one nie są dużo większe od 1, a trochę inne, bez tej siateczki. mamy jeszcze trochę 1 ale jak się skończą to zobaczymy czy już te 2 mogą być :) raz już jej 2 jej ubrałam i była ok. Hania na razie 3500 waży, nadal jest mała ale zdecydowanie widać jak już urosła :) (miała 2800)

No to moja juz 5300 wazy.Nie miesci sie w Luizkowe ubrania.W niektorych Luizka chodzila ja miala 6mies a tej juz zakladam.Pepek odpadl po 4 tyg ale do tej pory octeniseptem odkazalam bo robil sie czerwony,wypukly.

reklama
U nas pępek odpadł jak Laura miała 2,5 tygodnia. Ale podwiązywał go chirurg - dlatego tak szybko. U Luśki czekaliśmy chyba z miesiąc :confused2:. A pieluch nr 2 już zużyłyśmy pół paczki i wreszcie zaczynamy nosić ubranka w rozmiarze 56 :tak:.

Do góry