reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

taka prawdziwa kolka to się zaczyna od 3 miesiąca, trwa 3 godziny minimum i po 15.oo, wcześniej to dzieci mają poprostu nie wykształcony odpowiednio przewód pokarmowy i dlatego trzeba ze wszystkim uważać, co sie podaje, jak wprowadzi się złe nawyki to w trzecim miesiącu zaczynają się sedenady
ja dawałam dzieciom pare kropelek espumisanu do tego 3 miesiąca, tak na zapas, i nie miały kolek:-)

a jeśli idzie o napletek, to polecam lodziki przy każdej zmianie pileuchy, nawet jeśli lekarze nie zalecają, nie zaszkodzi a pomorze, z resztą dowiedzcie się jak to u waszych męzów, dziadków, czy mieli przyrośnięte napletki, bo u mnie dziadem miał do 18 roku życia, ojciec mojego M, i moje chłopaki odziedziczyli napletki po nim

a wydaje mi się, że to właśnie z chłopakiem jest łatwiej, bo można i w tą i w tą, nie grozi im zawleczenie bakterii, a dziewczynką juz tak
a wogóle to moja chrzestnica miała sklejoną błonką ciposzkę, na szczęście w pore się zmiarkowano i nie miała przecinanej, tylko dostała jakiś krem na zmiękczenie skórki i po kąpieli rodzice jej poprostu masowali to miejsce i się rozeszło

reklama
a jeśli idzie o napletek, to polecam lodziki przy każdej zmianie pileuchy, nawet jeśli lekarze nie zalecają, nie zaszkodzi a pomorze, z resztą dowiedzcie się jak to u waszych męzów, dziadków, czy mieli przyrośnięte napletki, bo u mnie dziadem miał do 18 roku życia, ojciec mojego M, i moje chłopaki odziedziczyli napletki po nim

"lodziki"??? :eek:

taka prawdziwa kolka to się zaczyna od 3 miesiąca, trwa 3 godziny minimum i po 15.oo, wcześniej to dzieci mają poprostu nie wykształcony odpowiednio przewód pokarmowy i dlatego trzeba ze wszystkim uważać, co sie podaje, jak wprowadzi się złe nawyki to w trzecim miesiącu zaczynają się sedenady
nieprawda! moja corcia miala kilka kolek wczesniej, i nie sadze zebym popelniala jakies bledy w karmieniu cycem :)

heheh no wlasnie zareagowalam tak samo :szok:

Absolutna bzdura z tą kolką. Kolki zaczynają sie po 2-3 tygodniach i trwają do 3-4 miesiąca i owszem jest to nieutulony płacz najczęściej po południu (u nas wieczorami ok 18 był start) ale niekoniecznie u mojej kuzynki pierwsza córa miała non stop. Doszło do tego, że musiała wychodzić na balkon alby przez tel porozmawiać bo cały dzień się nie dało.

lodziki ?? ja też nie słyszałam o tej metodzie ale wyobraźnie zadziałała i nie wiem czy chcę wiedzieć co to:szok:

Yyyyy ja nawet nie chce myslec ze chodzilo o to z czym skojarzylam:baffled:
Mnie to sie wydaje ze nie ma co podawac lekow typu espumisan profilaktycznie, ja to wogole jestem przeciwniczka lekow:tak:

Zreszta po co wogole tyle rzeczy uzywac profilaktycznie z gory zakladajac ze nasze dzici beda mialy wszystkie dolegliwosci jakie moga byc, badzmy dobrej mysli a w razie czego dzialajmy;-)

reklama
Do góry